ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με την Πρέσβειρα της Αμερικής

11:45 - 01.09.2020

Στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και στις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο περιοχών επικεντρώθηκε η χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΕΒΕ Πάφου και του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου με την Πρέσβειρα της Αμερικής Judith. G. Garber.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, στο πλαίσιο της συνάντησης,  έγινε ενημέρωση για την τοπική οικονομία και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς Επιμελητηρίου και του Ιδιωτικού τομέα ώστε να συνεχιστεί η θετική αναπτυξιακή πορεία της πόλης σε συνάρτηση με τα έργα και τις υποδομές που υλοποιούνται από πλευράς του κράτους και των Τοπικών Αρχών.

Επίσης αναφέρθηκε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα της κυπριακής οικονομίας, αλλά και σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ακόμη, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που άπτονται του τουρισμού και τρόποι ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος, θέματα επενδύσεων προς την Κύπρο από πλευράς αμερικανικών εταιρειών, θέματα εκπαίδευσης και γενικά επένδυσης στον τομέα της εκπαίδευσης και των νέων τεχνολογιών «αφού αναμφισβήτητα οι ΗΠΑ έχουν τρομερή εμπειρία».

Επιπρόσθετα, τόσο από πλευράς Επιμελητηρίου, όσο και από πλευράς της Αμερικάνικης Πρεσβείας συμφωνήθηκαν περαιτέρω βήματα που στοχεύουν στην προσέλκυση εταιρειών Καινοτομίας και Υψηλής Τεχνολογίας στη Πάφο και επενδύσεων κυρίως στους τομείς της Ανάπτυξης γης και των Ιατρικών Υπηρεσιών.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο στο Ιερό της Αφροδίτης στην Κοινότητα των Κουκλιών. Η κ. Garber δήλωσε εντυπωσιασμένη με τον αρχαιολογικό πλούτο και γενικότερα με την πόλη της Πάφου.

Πρωταρχικός στόχος των δύο μερών είναι όπως τροχοδρομηθούν συναντήσεις ώστε αμφότεροι επιχειρηματικοί κύκλοι να έρθουν σε άμεση επαφή με κοινά ενδιαφέροντα, συμπληρώνει  η ανακοίνωση.

Την  Πρέσβειρα συνόδευσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής & Οικονομίας M. Palermo.

Σημειώνεται πως στην συνάντηση με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου Γ. Μάης, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Γ. Λεπτός, οι Αντιπρόεδροι του ΕΒΕ Πάφου Σ. Στεφάνου και Χ. Χρυσάνθου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ  Θ. Μιχαηλίδης και ο Γραμματέας/ Διευθυντής του Επιμελητηρίου Πάφου Μ. Στυλιανού.