ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ: Προειδοποιεί για απεργίες των κέντρων αναψυχής - 'Η Αστυνομία μπαίνει στα μαγαζιά ψάχνοντας μανιωδώς παρανομίες'

08:38 - 01.07.2020

Φανερά ενοχλημένος ήταν ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, σε σχέση με την ανακοίνωση της Τρίτης (30/06) από το Υπουργείο Υγείας, για την αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των χώρων εστίασης.

Όπως διαφάνηκε, η εν λόγω αύξηση δεν αξιολογήθηκε ως βοηθητική από τους ιδιοκτήτες, καθώς αναμενόταν να υπάρξουν και άλλες «χαλαρώσεις», όπως το άνοιγμα των μουσικοχορευτικών κέντρων κοκ. Με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, είπε επίσης, ότι εντός του συνδέσμου είναι και οι επιχειρηματίες δεξιώσεων, μια επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία έχει τελείως «παγώσει» την λειτουργία της.

Μίλησε, επίσης, για εκδικητική στάση τόσο της Αστυνομίας, όσο και του Υπουργείου, κάνοντας λόγο και για το θλιβερό συμβάν που έλαβε χώρα το τριήμερο του κατακλυσμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Σύνδεσμος δέχεται καταγγελίες πώς «η Αστυνομία μπαίνει στα μαγαζιά και ψάχνει μανιωδώς να βρει παρανομίες».

Παράλληλα, είπε ότι εάν τα πράγματα προχωρήσουν χωρίς κάποια αλλαγή, αναπόφευκτα θα υπάρξουν και απολύσεις εργαζομένων.

Στηλίτευεσε επίσης και το ότι μια συγκεκριμένη μερίδα επιχειρηματιών, οι οποίοι είναι συνταξιούχοι και παίρνουν σύνταξη, δεν έλαβε ούτε καν την εφάπαξ χορηγία για τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής τους. Διερωτήθηκε, «τι σχέση έχει η σύνταξη με τα έξοδα της επιχείρησης»;

Τέλος, προειδοποίησε ότι εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει με απεργίες, κλείνοντας όλα τα νυχτερινά κέντρα για μία ή και δύο μέρες.