ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακραία κοινωνική πρόκληση η εξαγγελία απεργιακών μέτρων στην ΑΗΚ αναφέρει το ΔΣ του οργανισμού

09:42 - 13.03.2020

Η εξαγγελία απεργιακών μέτρων από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της ΑΗΚ συνιστά ακραία κοινωνική πρόκληση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ.

«Την περίοδο αυτή που ο τόπος μας και ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία δοκιμάζονται   σκληρά από την πρωτόγνωρη απειλή της επιδημίας του Κορωνοϊού, είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ενέργεια ή έστω πρόθεση ενέργειας που προκαλεί αβεβαιότητα, αναστάτωση και περαιτέρω δυσκολίες στους πολίτες και ευρύτερα στην κοινωνία», αναφέρεται.
 
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ, είχαν εξαγγείλει απεργιακά μέτρα την ερχόμενη Τετάρτη 18/3 και Πέμπτη και Παρασκευή 26/3 και 27/3.
 
Το ΔΣ αναφέρει ότι αυτές είναι εποχές μέγιστης κοινωνικής ευθύνης, ειδικά από όλους όσοι εργάζονται σε οργανισμούς, υπηρεσίες και φορείς αγαθών ζωτικής σημασίας.
 
«Αυτές είναι εποχές ένωσης δυνάμεων και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, όχι άκριτων αποφάσεων και διχασμού. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ θέλει να πιστεύει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγνωρίζει την κρισιμότητα των ημερών και προσμετρά τη μεγάλη ευθύνη προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο», αναφέρεται.
 
 Σημειώνεται επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ έχει ανοικτές τις πόρτες του διαλόγου και της συνεννόησης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, πάντα όμως σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και διακριτών ρόλων που υπηρετούν την ακεραιότητα της θεσμικής λειτουργίας της ΑΗΚ και θέτουν πάνω απ’ όλα την εκπλήρωση της αποστολής του Οργανισμού προς τον τόπο και τους πολίτες.