ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια για ένα διαμάντι σε μέγεθος αχλαδιού αξίας 15.000.000 ευρώ- «Σοκαρίστηκα όταν είδα…»

11:26 - 31.01.2020

Συνεχίζεται ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας η διαμάχη δύο επιχειρηματιών, με φόντο ένα χλιδάτο κοσμηματοπωλείο, στο οποίο ήταν συνέταιροι στη Μαρίνα Λεμεσού.

Πρωταγωνιστές είναι ο Dmitry Tsvetkov και ο πρώην συνεργάτης και φίλος του Rustem Magdeev με τον οποίο είχαν αγοράσει μαγαζί στην Μαρίνα Λεμεσού, παίρνοντας τα δικαιώματα της φίρμας GRAFF. Το κατάστημα μετά από διάφορα γεγονότα έβαλε λουκέτο και οι δύο βρίσκονται εδώ και καιρό στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Tsvetkov, o Magdeev αφαίρεσε από το κοσμηματοπωλείο ένα διαμάντι, στο μέγεθος αχλαδιού και με ιδιωτική πτήση το μετέφερε στη Γενεύη (Ελβετία), όπου και το τοποθέτησε σε θυρίδα. Σύμφωνα με τον Ρώσο επιχειρηματία, το διαμάντι είχε αγοραστεί από κοινού με την αξία του να αγγίζει τα 15.000.000 ευρώ.

Υποστήριξε ενώπιον Δικαστηρίου, πως το διάστημα που ο συνέταιρος του «άρπαξε» το διαμάντι αυτός απουσίαζε εκτός Κύπρου και όταν επέστρεψε και αντιλήφθηκε ότι αυτό είχε «κάνει φτερά» σοκαρίστηκε.

To διαμάντι, 40 καρατιών από τότε «αγνοείται» με τον κύριο Τsvetkov να ισχυρίζεται ότι είχε βρεθεί αγοραστής για 15.000.000 ευρώ και ότι είχε συμφωνηθεί να μοίραζαν το κέρδος (ύψους 3,2 εκ.) στα δύο. Ο κ. Tsvetkov επίσης εκφράζει τη θέση ότι κι άλλοι πολύτιμοι λίθοι, ρολόγια και κοσμήματα έκαναν «φτερά» από το κατάστημα GRAFF της Κύπρου.

Τη θέση του αυτή απορρίπτει ο δικηγόρος του Magdeev, προσθέτοντας ότι ο λόγος που το κατάστημα οδηγήθηκε σε «λούκετο» ήταν η χλιδάτη ζωή και τα υπερβολικά έξοδα του Tsvetkov (φωτογραφία κάτω).

«Oικονομικά έγγραφα έδειξαν ότι είχε μισθώσει ιδιωτικά αεροπλάνα, λιμουζίνες και κάποτε αγόρασε επίσης μια δερμάτινη τσάντα Hermes αξίας £30.000 για τη γυναίκα του με έξοδα της εταιρίας» αναφέρει το δημοσίευμα της DailyMail, προβάλλοντας τις θέσεις της άλλης πλευράς.

Ο κ. Magdeev (φωτογραφία κάτω)  τον κατηγορεί για κακή διαχείριση της εταιρείας, η οποία την οδήγησε στην έξοδο ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν δελεασμένος να επενδύσει λόγω των συνδέσεων του κ. Tsvetkov με την οικογένεια Graff, η οποία τους εξασφάλιζε μεγάλες εκπτώσεις στα διαμάντια και τα κοσμήματά τους.

Ο κ. Tsvetkov του είχε ήδη μιλήσει για τη στενή του σχέση με τον Francois Graff, επικεφαλή του ομίλου  Graff Diamonds, που του επέτρεψε να προσφέρει εκπτώσεις στα κοσμήματα και τα κοσμήματά του έως και 60%, εξασφαλίζοντας μεγάλα κέρδη.

Την περασμένη χρονιά o Magdeev έχασε άλλη μια δίκη, στη διαμάχη του με τον πρώην συνέταιρό του.