ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελωνειακός υπάλληλος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας - Στο δικαστήριο με άλλους τρείς

09:02 - 02.07.2019

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στη Λάρνακα για υπόθεση που αφορά μεταφορά στην Κύπρο από το εξωτερικό αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων και δόλια αποφυγή καταβολής δασμών.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 21.30 χθες βράδυ έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Βηρυτό,  49χρονος Ε/κ μαζί με αλλοδαπό ηλικίας 20 χρόνων.  
 
Η Αστυνομία έθεσε το χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου υπό παρακολούθηση αφού υπήρχε πληροφορία ότι ο 49χρονος θα μετέφερε στην Κύπρο αφορολόγητα καπνικά προϊόντα.
 
Τα δύο άτομα σε συνεννόηση με τελωνειακό υπάλληλο ηλικίας 38 χρόνων, πέρασαν από το σημείο ελέγχου αδασμολόγητων ειδών χωρίς να ελεγχθούν.
 
Ωστόσο μέλη της Αστυνομίας σταμάτησαν για έλεγχο τα δύο άτομα και σε έρευνα στις αποσκευές τους εντοπίστηκαν 17 κιλά καπνό του ναργιλέ και 1.200 τσιγάρα και συνελήφθησαν.
 
Λίγο αργότερα έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ένας 55χρονος ο οποίος ανακόπηκε από μέλη της Δύναμης και ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε πει στον 49χρονο αδελφό του να φέρει από τη Βηρυτό τον καπνό. Ανέφερε ακόμα πως έφερε μαζί του το χρηματικό ποσό των 4 χιλιάδων ευρώ για να πληρώσει τους δασμούς.  
 
Ο 55χρονος συνελήφθη και μαζί με τα άλλα τρία άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και άλλα αδικήματα που αφορούν την κατοχή αδασμολόγητων προϊόντων και δόλια αποφυγή καταβολής δασμών.
 
Ο τελωνειακός υπάλληλος αντιμετωπίζει επίσης αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος.  
 
Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και αργότερα σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.