ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταξιοδοτικο, πρόωρη αφυπηρέτηση και θέματα παραβατικότητας, συζήτησαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

12:51 - 01.07.2019

Συνταξιοδοτικό νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών, σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης και θέματα που άπτονται της καθημερινότητας στις σχολικές μονάδες βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης κοινής συνάντησης των εκπαιδευτικών οργανώσεων Δημοτικής (ΠΟΕΔ), Μέσης (ΟΕΛΜΕΚ ) και Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ) μετά τις αλλαγές στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ.

 
Σε κοινή τους ανακοίνωση, ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση «επαναβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους για ενότητα και συνέχιση της συμπόρευσής τους σε εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα που τις αφορούν».
 
Ειδικότερα οι τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών συζήτησαν για το συνταξιοδοτικό νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών και αποφάσισαν όπως ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.
 
Συζητήθηκε και το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης και βάσει ενημέρωσης των εκπαιδευτικών οργανώσεων, «το θέμα βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο».
 
ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, «θα ζητήσουν την άμεση προώθησή του στην Βουλή έτσι ώστε να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν μιας και το θέμα αυτό είναι άμεσα συνυφασμένο με την έγκαιρη στελέχωση των σχολείων».
 
Τέλος, τη συνάντηση, απασχόλησαν, «θέματα που άπτονται της καθημερινότητας στις σχολικές μονάδες, όπως, λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών μαθητών σε βάρος των συμμαθητών τους και των εκπαιδευτικών, θέματα ασφάλειας και υγείας».