ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άντρος για Χριστόφια: «Μακάρι να μπορούσε να δει όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες»

10:54 - 25.06.2019

«Μακάρι να μπορούσε να δει όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, την αγάπη του κόσμου, τότε θα ένιωθε πλήρως δικαιωμένος», είπε για τον Δημήτρη Χριστόφια σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) στην εκπομπή του OMEGA, «Ενημέρωση τώρα» ο κ. Άντρος Κυπριανού, μίλησε για τον πολιτικό και άνθρωπο Δημήτρη Χριστόφια, ενώ σημείωσε ότι έφυγε από τη ζωή με παράπονα.

«Ο Δημήτρης έδωσε μια άλλη διάσταση στην πολιτική ζωή του τόπου, η σωστή πολιτική διάσταση», κατά την άποψη του κ. Κυπριανού, «που θα έπρεπε να υπάρχει».

Σημείωσε ότι: «Στο μυαλό του κόσμου υπάρχει η αντίληψη ότι οι πολιτικοί πρέπει να λένε ψέματα, ο Δημήτρης ήταν πάντοτε ειλικρινής, ποτέ δεν επιχειρούσε να ξεγελάσει πρόσχαρα τον συνομιλητή του».

«Είχε πολιτικές αρετές ο Δημήτρης, είχε την ικανότητα και την διορατικότητα να μπορεί να διαβλέπει πως θα εξελίσσονταν τα ζητήματα και είχε και μια πάρα πολύ ανεπτυγμένη κοινωνική ευαισθησία η οποία πήγαζε από την φιλοσοφία  που τον καθοδηγούσε, από τις αρχές, τις αξίας, τα ιδανικά τα οποία υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του»συμπλήρωσε.

«Ο Δημήτρης πρόσφερε αγάπη στον κόσμο, στήριξη στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπιζε και νομίζω ότι ο κόσμος του επιστρέφει αυτή την αγάπη σήμερα. Τον ένιωσαν ως έναν άνθρωπο δικό τους, της διπλανής πόρτας, ακόμα και τότε που ήταν Πρόεδρος, δεν προσπαθούσε να ξεχωρίσει από τον κόσμο ήταν ένας από τον κόσμο» σημείωσε.

Ερωτηθείς ο κ. Κυπριανού αν ο Δημήτρης Χριστόφιας έφυγε με παράπονο λόγω της αντιμετώπισης που έτυχε όταν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε: «Εγώ λέω μακάρι να μπορούσε να δει όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, την αγάπη του κόσμου, τότε θα ένιωθε πλήρως δικαιωμένος».

Σημείωσε όμως ότι έφυγε με πολλά παράπονα γιατί αδικήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Οι οποίοι  όπως ανέφερε: «δεν είχαν όριο στην κριτική στην οποία του άσκησαν αλλά και στον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν και νομίζω ότι τον αδίκησε και η ίδια η ζωή, με όλα αυτά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα οποία τον ταλαιπώρησαν για δεκαετίες πολλές».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Κυπριανού πιο κάτω: