ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απάντηση του ΟΚΥπΥ για την καταγγελία της Οικονομικής Διευθύντρια του σε βάρος του Εκτελεστικού Διευθυντή

09:22 - 04.06.2019

Μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού εκφράζει τη λύπη του για το όλο ζήτημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εκφράζει τη λύπη του, σε σχέση με δημοσιεύματα στον Τύπο και πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με την καταγγελία που υποβλήθηκε από την Οικονομική Διευθύντρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σε βάρος του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι την ώρα που οι προσπάθειες θα έπρεπε να εστιαστούν στην επιτυχή έναρξη του Γενικού Συστήματος Υγείας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση, είναι υποχρεωμένο να επιλαμβάνεται τέτοιων ζητημάτων.
 
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το θέμα αυτό καθ’ αυτό θα εξεταστεί σε ειδική συνεδρία που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019. Λόγω της φύσης του θέματος, προσθέτει, ο Οργανισμός δεν θα προβεί σε άλλη ανακοίνωση προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία που προνοείται από τη νομοθεσία σε σχέση με την εξέταση των καταγγελιών.
 
Ο Οργανισμός εκφράζει τη θερμή του παράκληση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και γενικότερα στην κοινή γνώμη να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας του προσώπου, εναντίον του οποίου στρέφεται οποιαδήποτε καταγγελία μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης του θέματος, σύμφωνα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας και την έκδοση νέας ανακοίνωσης από τον Οργανισμό. 
 
Επαναβεβαιώνει τέλος, την προσήλωσή του στη μεγάλη προσπάθεια για αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων και για επιτυχή ολοκλήρωση της μεγάλης κοινωνικής μεταρρύθμισης, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόβλημα που δημιουργείται, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Υπενθυμίζουμε πως το το όλο θέμα προέκυψε μετά από επιστολή που αποκάλυψε ο Alpha και φέρεται να έχει σταλθεί από το εν λόγω ανώτερο στέλεχος του ΟΚΥπΥ στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, καταγράφονται σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του κ. Πολύζου.

Η συντάκτης της επιστολής καταλογίζει στον τελευταίο πρακτικές που στόχο έχουν να τη μειώσουν ως επαγγελματία, ενώ σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς που καταγράφονται, ο κ. Πολύζος την φορτώνει με απίστευτο όγκο εργασίας που για να διεκπεραιωθεί χρειάζεται πάροδος μηνών κι όχι λίγων ωρών όπως της ζητεί…

Με βάση το ύφος της επιστολής και τα όσα καταλογίζονται στον κ. Πολύζο, ο τελευταίος φέρεται να επιχειρεί τον εργασιακό εκφοβισμό της, με στόχο να την υποχρεώσει να αποχωρήσει από τον Οργανισμό.