ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ -ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μεγάλος αριθμός κίβδηλων κερμάτων των 2 ευρώ –Διερευνά η Αστυνομία, επιβεβαιώνει η Κεντρική Τράπεζα

13:51 - 13.11.2019

Μεγάλος αριθμός κίβδηλων νομισμάτων των 2 ευρώ κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά από τον περασμένο μήνα.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως έγκυρα πληροφορούμαστε, τα εν λόγω κέρματα έχουν γίνει αντιληπτά από εμπορικές τράπεζες και ήδη το θέμα εξετάζει και η Αστυνομία Κύπρου, στην οποία έχουν αποταθεί. Ενήμερο για το θέμα είναι και αρμόδιο τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Technical and Scientific Centre) που βρίσκεται σε συνεννόηση με την υπηρεσία του κυπριακού αστυνομικού σώματος που διερευνά την υπόθεση.

Τα υπό αναφορά κίβδηλα νομίσματα έχουν πολύ μικρή διαφορά βάρους από τα γνήσια. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον οποιονδήποτε.

Την ύπαρξη αυξημένου αριθμού κίβδηλων κερμάτων επιβεβαίωσε και στο ThemaOnline η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, που είναι ενήμερη για το θέμα.

Αρμόδια πηγή της ΚΤΚ, μας ανέφερε πως από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα, παραδόθηκε από τις εμπορικές τράπεζες στο Εγκληματολογικό Εργαστήριο της Κυπριακής Αστυονομίας, το οποίο αποτελεί και το Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Κερμάτων (ΕΚΑΚ), αυξημένος αριθμός κίβδηλων κερμάτων αξίας 2 ευρώ».

Μας διευκρινίστηκε ακόμη ότι «το θέμα βρίσκεται υπό διερεύνηση από το ΕΚΑΚ σε συνεργασία με το European Technical and Scientific Centre (ETSC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Περισσότερα στο ThemaOnline