ΕΛΛΑΔΑ

EuroAsia Interconnector: Κλιμάκωση των ενεργειών της κυπριακής εταιρείας για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική

07:32 - 12.08.2019

Κλιμακώνει τις ενέργειες της η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία 'EuroAsia Interconnector' κατά των αρμόδιων ελληνικών αρχών και εταιρειών για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Μετά την απόρριψη από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών της προσφυγής του EuroAsia κατά του διαγωνισμού της «Αριάδνης» για τους Σταθμούς Μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής, η κυπριακή εταιρία έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η κίνηση αυτή του EuroAsia, φανερώνει την απόπειρα της εταιρείας να εξαντλήσει κάθε δικαστικό μέσο προκειμένου να μπλοκάρει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης καθώς, όπως υποστηρίζει, η ελληνική πλευρά δεν έχει ακολουθήσει σύννομη οδό για την ανάθεση του στη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, την «Αριάδνη».

Όπως αναφέρουν πηγές η εκδίκαση της προσφυγής της κυπριακής εταιρίας θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου και για το λόγο αυτό οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προετοιμάζονται νομικά.

Ανάλογη προετοιμασία κάνει και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την προσφυγή που έχει σε βάρος της από τον EuroAsia για την απόφασή της να αναθέσει στην «Αριάδνη» το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Η αίτηση ακύρωσης αναμένεται να εκδικαστεί στο διοικητικό Εφετείο Αθηνών εντός του Σεπτεμβρίου. Η ΡΑΕ έχει προσλάβει δικηγορικό γραφείο για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: energypress.gr