ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα ανακάμπτει, αλλά οφείλει να μειώσει την έκθεση σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια

14:09 - 20.09.2017

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται, περιλαμβανομένης της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό κλάδο, δήλωσε την Τετάρτη 20/9 ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Κληθείς να απαντήσει  ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις σε ερώτηση για τις αιτιάσεις του ΔΝΤ σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια του ελληνικού τραπεζικού χώρου, δήλωσε ότι, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται, περιλαμβανομένης της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό κλάδο.

 Ο Αντιπρόεδρος ξεκαθάρισε ότι ο η χώρα είναι στη σωστή τροχιά για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος του 1,75% φέτος και η επίτευξη του αντίστοιχου στόχου (3,5%) για το 2018 θα αποτελέσει αντικείμενο (μεταξύ άλλων) της τρίτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

Ο Αντιπρόεδρος εξήγησε ότι δεν θέλει να επεκταθεί στο ζήτημα των τραπεζών καθώς, όπως είπε υπάρχουν πολύ πιο πιεστικά θέματα, αλλά σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να μειώσει τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σημείωσε δε ότι υπάρχει έτσι κι αλλιώς μηχανισμός στο ελληνικό πρόγραμμα και η ΕΕ αναπτύσσει ταυτόχρονα ένα κοινοτικό μηχανισμό για το ίδιο θέμα.

Από ΚΥΠΕ