ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη την Πέμπτη

13:31 - 12.12.2017

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα τονίζει την ενίσχυση της οικονομίας της Ευρωζώνης στις νέες προβλέψεις της την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με αναλυτές, αποφεύγοντας παράλληλα να διαχωρίσει τις αγορές με συζητήσεις σε σχέση με περαιτέρω περιορισμό στο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας.

Οι προβλέψεις της ΕΚΤ για την οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν αυτή την εβδομάδα, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο μήνα αύξησε σημαντικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στο 2,2% το 2017, στον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην τελευταία δεκαετία.

Η ΕΕ αναμένει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα αναπτυχθεί περίπου κατά 2,1% το 2018 και κατά 1,9% το 2019.
 
Επιπλέον, την Πέμπτη η ΕΚΤ θα ανακοινώσει, για πρώτη φορά, τις προσδοκίες της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό του 2020.
 
Ενώ η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες - σημειώνοντας αύξηση κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου - ο πληθωρισμός παραμένει πεισματικά μικρότερος από τον στόχο της ΕΚΤ, λίγο κάτω από 2,0%.
 
Οι χαράκτες της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ συμφώνησαν τον περασμένο Οκτώβριο να μειώσουν τις αγορές ομολόγων από 60 δισεκατομμύρια ευρώ το μήνα σε 30 δισεκατομμύρια από τον Ιανουάριο του 2018, καθώς οι ενδείξεις ανάπτυξης της Ευρωζώνης πολλαπλασιάστηκαν.

Από ΚΥΠΕ