ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πονοκέφαλος από τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα- Ξανά άνοδος στις τιμές

07:47 - 25.06.2020

ΚΥΠΡΟΣ: Πονοκέφαλος από τις νέες αυξήσεις στα καύσιμα- Ξανά άνοδος στις τιμές

Του Στέλιου Στυλιανού

Συγκεκριμένα, μετά το πρώτο μεγάλο «τσουνάμι» αυξήσεων πριν από περίπου 10 μέρες, που όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα η τιμή ανέβηκε 7-8 σεντ το λίτρο τις τελευταίες μέρες, οι καταναλωτές θα παρατηρήσουν ότι ξανά οι πρατηριούχοι ανέβασαν εκ νέου τις τιμές με την βενζίνη 95 οκτανίων να «τσιμπάει» περιξ των 4 σεντ το λίτρα.

Με απλά λόγια, νέα, ακριβότερα φορτία καυσίμων που έφτασαν στο νησί τις τελευταίες μέρες οδήγησαν σε άνοδο των τιμών κοντά στο 15% που μεταφράζεται στα 12-13 σέντ το λίτρο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ: «Ράλι ανόδου» στις τιμές της βενζίνης- Πού θα βρείτε ακόμα φθηνά καύσιμα – ΠΙΝΑΚΕΣ

Την Τετάρτη 24/6 η μέση τιμή λιανικής πώλησης σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών βρίσκεται στο  €1,056, ενώ το φθηνότερο πρατήριο πωλεί τη βενζίνη 95 οκτανίων προς €0,989 σεντ και το ακριβότερο στα €1,105.

Αρκετοί, μάλιστα, είναι οι καταναλωτές που πλέον ζητούν την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να διαπιστωθεί αν οι αυξήσεις αυτές δικαιολογούνται, ζητώντας να υπάρξει διαφάνεια γύρω από τις απανωτές αυξήσεις.

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα διεθνώς οι τιμές είναι γύρω στα 40 δολάρια, τόσο για το αμερικανικό αργό όσο και για το Brent.