ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο ενεργειακό τοπίο θα απασχολήσουν το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο

11:45 - 28.11.2019

Με τίτλο «Κύπρος: Τα επόμενα βήματα στη σκακιέρα της ενέργειας» πραγματοποιείται την επόμενη Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο "The Landmark", στη Λευκωσία το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο, το οποίο θα απασχολήσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο ενεργειακό τοπίο, σε συνάρτηση με τη γεωπολιτική και οικονομική πτυχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος «αναμένεται να αναφερθεί στα επόμενα βήματα της Κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, οι Υπουργοί Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας, ο Πρέσβης του Ισραήλ, ενώ θα μιλήσουν και εκπρόσωποι όλων των κρατικών φορέων της ενέργειας.
 
Αναφέρεται ότι «αξιόλογοι και έγκριτοι τεχνοκράτες του ενεργειακού τομέα θα αναλύσουν και θα παρουσιάσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου και θα αναδείξουν τη γεωπολιτική και οικονομική πτυχή του».
 
Προστίθεται ότι εκπρόσωποι εταιρειών που εμπλέκονται στα ενεργειακά της Κύπρου θα παρουσιάσουν τα σχέδια και τις επιδιώξεις τους στην περιοχή μας.
 
Το Ενεργειακό Συμπόσιο με 20 και πλέον ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα καλύψει τους τομείς των υδρογονανθράκων, του ηλεκτρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 
Διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την εταιρεία fmw financial media way.
 
Όσοι ενδιαφέρονται για να παρακολουθήσουν το Συμπόσιο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου στο τηλέφωνο 22342005 ή στο email: [email protected], καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ