ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται αυξήσεις 'φωτιά' στα καύσιμα

14:02 - 16.05.2018

Η Κύπρος επέλεξε την εύκολη και πιο δαπανηρή λύση.

 

Μέχρι και 6 σεντς αύξηση στο λίτρο στα καύσιμα θα δουν οι καταναλωτές το 2019, αφού η Κύπρος θα πρέπει να πιάσει τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Πολίτης» και ο δημοσιογράφος, Χρύσανθος Μανώλη, εντός του 2019 οι τιμές βενζίνης και πετρελαίου κίνησης θα δουν αύξηση της τάξεως από 3 μέχρι και 6 σεντς, αφού η Κύπρος, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία θα πρέπει να φτάσει το στόχο του 10% για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με την προσθήκη βιοκαυσίμων.

Η αύξηση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, έρχεται, ασχέτως των τιμών στο διεθνές εμπόριο, καθώς θα πρέπει να αγοραστούν βιοκάυσιμα τα οποία θα προστίθενται στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης ούτως ώστε να ικανοποιηθεί η πιο πάνω υποχρέωση της Κύπρου έναντι της κοινοτικής οδηγίας.

Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, η Κύπρος σήμερα βρίσκεται στα 2,5% σχετικά με το 10% που ζητά η ΕΕ για τις μεταφορές, με την κυβέρνηση να επιλέγει την πιο εύκολη αλλά παράλληλα και την πιο δαπανηρή λύση για να φτάσει στο στόχο, με το βάρος να πέφτει στους καταναλωτές.

Να σημειώσουμε πως η βενζίνη θα δει αύξηση 2-3 σεντς ενώ το πετρέλαιο κίνησης 5-6 σεντς το λίτρο.