ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Στα δικαστήρια ο Δήμος Λάρνακα για την ανανέωση αδειών Noble και Medserv

12:43 - 26.09.2017

Τη λήψη δικαστικών μέτρων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας γιατί, όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την εξασφάλιση άδειας χρήσης χώρων του Λιμανιού πριν από ένα περίπου χρόνο στις Εταιρείες Noble Energy International Ltd και Medserv (Cyprus) Ltd καθώς και στην εκ νέου ανανέωση των συγκεκριμένων αδειών χωρίς να ακολουθηθούν και πάλι οι νόμιμες διαδικασίες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας εκφράζει τη δυσαρέσκεια του σχετικά με την ανανέωση η οποία έληξε στις 5 Αυγούστου 2017 των αδειών στις Εταιρείες Noble Energy International Ltd και Medserv (Cyprus) Ltd για χρήση χώρων στο Λιμάνι Λάρνακας».

Η εν λόγω ανανέωση των αδειών, σημειώνεται «έγινε μετά τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αφού θεωρήθηκε ότι δεν επηρεάζει τη διαδικασία και τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του Λιμανιού Λάρνακας. Επίσης η ανανέωση των αδειών έγινε με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως και πριν ένα περίπου χρόνο και όπως δηλώνει η Αρχή Λιμένων οι χώροι θα χρησιμοποιούνται μόνο για σκοπούς αποθήκευσης, χωρίς να διεξάγεται οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρία του αποφάσισε τη λήψη δικαστικών μέτρων γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την εξασφάλιση άδειας χρήσης χώρων του Λιμανιού πριν από ένα περίπου χρόνο στις Εταιρείες Noble Energy International Ltd και Medserv (Cyprus) Ltd καθώς και στην ανανέωση των αδειών αυτών χωρίς να ακολουθηθούν και πάλι οι νόμιμες διαδικασίες.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λάρνακας ουδέποτε ενημερώθηκε για την ανανέωση των εν λόγω αδειών, παρά το γεγονός ότι απέστειλε επιστολή στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, ζητώντας ενημέρωση». 

Παράλληλα «ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει με γραπτή διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και την Αρχή Λιμένων Κύπρου για τις πιο πάνω ενέργειες τους χωρίς να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο».

Από ΚΥΠΕ