ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Aποκάλυψη Κασουλίδη για έσοδα φυσικού αερίου: «Τα 5/6 θα τα παίρνει η Τ/κ κοινότητα και μόνο το 1/6 οι Ελληνοκύπριοι» – VIDEO

12:45 - 01.08.2017

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβασε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, το βράδυ της Παρασκευής 28/7, μετά από δήλωση του για τον διαμερισμό των εσόδων από το φυσικό αέριο.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ αποκάλυψε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει ήδη μπει και συμφωνηθεί ο διαμερισμός των ενδεχόμενων εσόδων από το φυσικό αέριο.

Ο ίδιος καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο του MegaOne δήλωσε χαρακτηριστικά, «στην ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, είναι ήδη συμφωνημένα ότι όλα τα έσοδα θα τα μοιράζονται Ε/κ και Τ/κ. Θα υπάρχει το ταμείο και έσοδα από εκεί, τα 5/6 θα τα παίρνει η Τουρκοκυπριακή κοινότητα για έργα υποδομής και έναν μόνο έκτο, η Ελληνοκυπριακή κοινότητα».

Όπως ήταν φυσικό, η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να εκδίδουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 30/7 ανακοινώσεις κάνοντας λόγο για νέες απαράδεχτες υποχωρήσεις.

Δείτε το βίντεο στο ThemaOnline