ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Στην πτώση επανήλθε η τιμή πετρελαίου

05:19 - 25.04.2016

Πτώση σημείωσαν τη Δευτέρα οι τιμές του αργού πετρελαίου στην αγορά της Ασίας, ύστερα από δημοσίευμα ότι η Σαουδική Αραβία θα διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα παραγωγής της μέσω της αύξησης των κοιτασμάτων της, ενισχύοντας τις ανησυχίες που υπάρχουν σε σχέση με την υπερπροσφορά πετρελαίου.

Η σημερινή πτώση στην τιμή του πετρελαίου ακολουθεί τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα ως αποτέλεσμα της αισιοδοξίας για τις προοπτικές της κινέζικης οικονομίας αλλά και των εκτιμήσεων για επανέναρξη του διαλόγου για περιορισμό της παραγωγής του “μαύρου χρυσού”.

Η εταιρεία Saudi Arabian Oil Co. θα ολοκληρώσει στο τέλος Μαΐου την επέκταση των κοιτασμάτων πετρελαίου της, επιτρέποντας στον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο να διατηρήσει την συνολική παραγωγή της στα 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αναφέρει το Bloomberg News.

Γύρω στις 05.30, ώρα Κύπρου, το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI), παράδοσης Ιουνίου, σημείωνε πτώση 61 σεντ ή 1,39%, στα $43,12, ενώ το Μπρεντ, συμβόλαια Ιουνίου, υποχωρούσε 50 σεντ ή 1,11%, στα $44,61 το βαρέλι.