ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ενισχύονται οι τιμές πετρελαίου στην αγορά της Ασίας

07:58 - 22.04.2016

Αυξήθηκαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου στην Ασία και βρίσκονται ενώπιον της τρίτης συνεχόμενης εβδομαδιαίας αύξησης τους μετά την δήλωση του ΟΠΕΚ ότι είναι ανοικτός σε νέο κάλεσμα για πάγωμα της παραγωγής, παρά την αποτυχία της συνάντησης του περασμένου Σαββατοκύριακου να καταλήξει σε συμφωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Abdalla El-Badri δήλωσε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των μελών και να διεξάγει περαιτέρω συνομιλίες με μη μέλη. Ο ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσει την επόμενη εξαμηνιαία συνεδρία του στις 2 Ιουνίου.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών κρατών της περασμένης Κυριακής στην Ντόχα του Κατάρ κατέληξε σε αποτυχία καθώς η Σαουδική Αραβία αποχώρησε από τη συνάντηση λόγω της άρνησης του Ιράν να συμμετάσχει στον περιορισμό της παραγωγής.

Η Τεχεράνη δήλωσε ότι βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία αύξησης της παραγωγής της μετά την άρση των δυτικών κυρώσεων τον περασμένο Ιανουάριο.

Κατά τις πρωινές συναλλαγές στην αγορά εμπορευμάτων της Ασίας, το αμερικανικό σημείο αναφοράς West Texas Intermediate (WTI), παράδοσης Ιουνίου, ενισχυόταν 54 σεντ ή 1,25%, στα $43,72 το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ, συμβόλαια Ιουνίου, σημείωνε αύξηση 49 σεντ ή 1,10%, σε $45,02 το βαρέλι.

Το WTI βρίσκεται υψηλότερα κατά 8% και το Μπρεντ κατά 4,5% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος τους την περασμένη Παρασκευή.