ΔΙΕΘΝΗ

Σε εξέλιξη ο μεγαλύτερος κοινός δανεισμός της ιστορίας της ΕΕ: «Ουρά» επενδυτών, ρεκόρ προσφορών

13:50 - 20.10.2020

Εκκίνηση για τον ιστορικό κοινό δανεισμό της ΕΕ προκειμένου να χρηματοδοτήσει την απάντηση στην ύφεση του κορωνοϊού - Μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές για τα ευρω-ομόλογα, άνω των €233 δισ. οι προσφορές - Αναμένεται εντός της μέρας η τιμολόγηση για τον ευρωπαϊκό δανεισμό

Τα γρανάζια ξεκίνησαν να γυρνούν για το μεγαλύτερο κοινό δανεισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ενιαίας οντότητας, ο οποίος θα αναδείξει τις Βρυξέλλες στο top 5 των εκδοτών χρέους στην ήπειρο ως στο τέλος του 2021.

Η ΕΕ προσέλαβε τις τράπεζες που θα αναλάβουν να διαθέσουν δεκαετή και εικοσαετή ομόλογα, εκκινώντας έτσι ένα δανειακό πρόγραμμα μαμούθ που θα κάνει τις Βρυξέλλες σημαντικό εκδότη και παίκτη στην αγορά ομολόγων.
 
Οι Barclays, BNP Paribas, Deutsche Bank Nomura και Unicredit δε θα δυσκολευτούν καθώς οι επενδυτές αναζητούν διακαώς «φρέσκα» ομόλογα από εκδότες με υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση - τα υπό έκδοση ομόλογα έχουν βαθμολογία ΑΑΑ.
 
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg καταγράφεται ρεκόρ ενδιαφέροντος που ξεπερνά τα €233 δισεκ. για δυο εκδόσεις συνολικού ύψους €17 δισεκ.
 
ΑΠΟ Protothema.gr