ΔΙΕΘΝΗ

Η General Motors ανακοίνωσε μείωση θέσεων εργασίας στην Cruise Automation

17:35 - 17.05.2020

Ο κολοσσός General Motors (GM), κύριος μέτοχος της αυτόνομης εταιρείας αυτοκινήτων Cruise Automation, επιβεβαίωσε ότι η Cruise θα μειώσει τις θέσεις εργασίας της κατά 160 ή κατά 8%, του εργατικού δυναμικού της.

"Ήταν μια πολύ συνετή δράση", δήλωσε η επικεφαλής της GM Mary Barra σε ένα διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε η Bank of America, σημειώνοντας ότι οι απολύσεις δεν θα περιλαμβάνουν τεχνικό προσωπικό που ασχολείται με την ανάπτυξη αυτοκινούμενων οχημάτων.

"Αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα", είπε για την Cruise, η οποία απασχολεί 2.000 εργαζόμενους, σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.
 
Η GM εξαγόρασε την Cruise Automation το 2017 και η Cruise δημιουργήθηκε ως ξεχωριστή εταιρεία τον Μάιο του 2018. Η GM είναι ο κύριος επενδυτής της Cruise και ένας σημαντικός συνεργάτης.
 
Η SoftBank, η Honda και η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων T. Rowe Price είναι επίσης υποστηρικτές της Cruise.

Οι εργαζόμενοι, που θα χάσουν τις θέσεις τους, θα λάβουν βοήθεια και παροχές υγειονομικής περίθαλψης για το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με σημείωμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του Διευθύνοντα Συμβούλου της Cruise Dan Ammann.

Παρά τις περικοπές, η κ. Barra είπε ότι η General Motors παραμένει αφοσιωμένη στην αυτόνομη τεχνολογία, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παράδοση πακέτων.

"Προχωρούμε με ταχύτητα μπροστά", σημείωσε.

Η GM είχε αποθέματα μετρητών πριν από την πανδημία και ήταν η μόνη από τις "Τρεις Μεγάλες» (Big Three) αυτοκινητοβιομηχανίες που κατέγραψε κέρδος τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Η αμερικανική παραγωγή είναι προγραμματισμένο να επαναρχίσει τη λειτουργία της αύριο.