ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά στην κατηφόρα οι ευρωπαϊκές αγορές

11:01 - 23.03.2020

Τα διεθνή χρηματιστήρια ξεκινούν την εβδομάδα, με τον πλανήτη να καταγράφει τουλάχιστον 339.000 κρούσματα και περισσότερους από 14.000 θανάτους. Το βλέμμα στα οικονομικά πακέτα των κυβερνήσεων, με τις ΗΠΑ να μην τα βρίσκουν ακόμη. Αρνητικά τα futures της Wall.

Στο κόκκινο κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού συνεχίζει την επέλαση της σε όλον τον κόσμο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 3,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 4,3%, στο Παρίσι ο CAC κινείται 3,2% αρνητικά. Πτώση 2,9% για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη και τον ΜΙΒ στο Μιλάνο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 4%.

Αρνητική έναρξη συνεδρίασης της Wall Street δείχνουν τα futures, με πτώση 3,5% για τον Dow Jones, 3,3% για τον S&P 500 και 2,7% για τον Nasdaq.

Oι διεθνείς αγορές ξεκινούν την εβδομάδα, με τον πλανήτη να καταγράφει τουλάχιστον 339.000 κρούσματα και περισσότερους από 14.000 θανάτους.

Μεγάλα οικονομικά πακέτα δίνονται από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους να ξεπεράσουν την κρίση, με τις Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο να μη συμφωνούν ακόμη στα μέτρα.

Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν πως το πακέτο αυτό βοηθά πολύ περισσότερο τις μεγάλες εταιρείες και δεν κάνει αρκετά για να βοηθήσει ιδιώτες και παρόχους του τομέα της υγείας-, αλλά και τη ζοφερή πρόβλεψη αξιωματούχου της Fed για εκτίναξη της ανεργίας από το 3% στο 30%, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Με μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος σημειώνει ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τη θεραπεία να είναι χειρότερη από το πρόβλημα το ίδιο». Μετά από 15 μέρες, θα παρθεί απόφαση για το ποιον δρόμο θέλουμε θα ακολουθήσουμε, πρόσθεσε, χωρίς να λέει σε τι ακριβώς αναφέρεται.