ΔΙΕΘΝΗ

Υποχωρούν εκ νέου οι αμερικανικές μετοχές λόγω ανησυχιών για εμφάνιση του κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη

10:57 - 27.02.2020

Υποχωρούν την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές λόγω της νευρικότητας των επενδυτών σε σχέση με την προοπτική εμφάνισης περιστατικών κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη, αφού αξιωματούχοι δήλωσαν ότι παρακολουθούνται 83 άτομα που επισκέφθηκαν την Κίνα.

Σύμφωνα με το Reuters, ενώ αξιωματούχοι της υγείας στην κομητεία Nassau της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι παρακολουθούν άτομα που ενδεχομένως έχουν έρθει σε επαφή με τον κορωνοϊό, οι επιθετικές πωλήσεις μετοχών φαίνεται να περιορίζονται αφού ο κυβερνήτης Andrew Cuomo δήλωσε ότι το κράτος δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει κάποια περιστατικά.

"Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες πριν από την περαιτέρω διόρθωση των αγορών" ή να λάβουμε διαβεβαιώσεις πως δεν θα αυξηθούν περαιτέρω τα περιστατικά, δήλωσε ο Jason Draho, επικεφαλής του τμήματος αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων στην UBS Global Wealth Management, στη Νέα Υόρκη.

Σημείωσε ότι τυχόν αναφορές ή φήμες σχετικά με περιστατικά σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη επίδραση στα νευρά των επενδυτών λόγω της πιθανότητας ταχύτερης εξάπλωσης σε έναν πυκνότερο πληθυσμό καθώς και των δυνητικών οικονομικών επιπτώσεων.

"Οι αγορές θα είναι πολύ νευρικές με μεγάλες διακυμάνσεις μέχρι να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη ότι ο ιός υποχωρεί και ότι δεν θα υπάρξει παγκόσμια πανδημία, δήλωσε ο κ. Draho.
 
Στις 9.31 ώρα Κύπρου, ο Dow Jones Industrial υποχωρούσε κατά 114,18 μονάδες ή 0,42%, στις 26.967 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 9,46 μονάδες ή 0,30%, στις 3.118,75 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά μόλις 0,03%, στις 8.968,71 μονάδες.
 
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει δημοσιογραφική διάσκεψη για τον κορωνοϊό στις 01.00 ώρα Κύπρου.