ΔΙΕΘΝΗ

Την Κύπρο επισκέπτεται ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ

12:06 - 17.02.2020

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Werner Hoyer, επισκέπτεται την Κύπρο σήμερα και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις 1100.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΕΤΕπ, ο κ Hoyer αναμένεται να επισημάνει την οικονομική στήριξη που παρασχέθηκε πέρυσι από την ΕΤΕπ σε προγράμματα στην Κύπρο.

Θα επισκεφθεί την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία, όπου θα υπογραμμίσει την υποστήριξη της ΕΤΕπ για την κατασκευή, επέκταση και ανακαίνιση 213 νηπιαγωγείων και σχολείων στην Κύπρο.

Η ΕΤΕπ παρείχε το 2019 €230 εκατ. για νέες επενδύσεις στην Κύπρου, που αναλογεί στο 1,04% του ΑΕΠ. Η Κύπρος λαμβάνει τα περισσότερα κονδύλια της ευρωπαϊκής τράπεζας σε αναλογία πληθυσμού, σημειώνεται.

Η ΕΤΕπ υποστήριξε, σε συνεργασία με τις κυπριακές τράπεζες, επιχειρηματικές επενδύσεις και νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έργα ενεργειακής απόδοσης.  Συμφώνησε επίσης να στηρίξει έργα που έχουν να κάνουν με την αστική ανάπτυξη, τα απόβλητα, τις μεταφορές και την υγεία τα οποία συγχρηματοδοτούνται επίσης από κονδύλια της ΕΕ, αναφέρεται.