ΔΙΕΘΝΗ

Καΐρο: Και τι δεν προσπάθησαν να περάσουν από το αεροδρόμιο – Από χρήματα μέχρι φυσικό μαλλί

14:22 - 25.06.2019

Σε άλμπουμ φωτογραφιών είχε κρύψει επιβάτης 46.000 ευρώ, όταν κατευθυνόμενος για Ρώμη, προσπάθησε ανεπιτυχώς χθες να περάσει λαθραία κατά τον έλεγχο των αποσκευών, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου.

 
Υποψιαζόμενες τον εν λόγω επιβάτη, οι δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο έλεγξαν τις αποσκευές του και βρήκαν κρυμμένο το ποσό των 46.385 ευρώ στις αποσκευές του.
 
Να σημειωθεί ότι όπως γράφει ο τοπικός Tύπος, παράλληλα, προχθές, οι αρχές του Αεροδρομίου κατέσχεσαν 11 κιλά φυσικού μαλλιού που προσπάθησε επιβάτης από την Κίνα να εισαγάγει στη χώρα, ένα προϊόν που θεωρείται μεγάλης αξίας στην Αίγυπτο, καθώς μόνον μία περούκα αυτού του είδους κοστίζει περίπου 500 ευρώ.
 
Τον Μάρτιο, ένας επιβάτης που κατευθυνόταν σε χώρα του Αραβικού Κόλπου προσπάθησε να περάσει 1,16 εκατομμύρια λίρες Αιγύπτου (περίπου 55.000 ευρώ) κρυμμένα σε βαμβακερές πετσέτες.
 
Ένα μήνα νωρίτερα, μία Γερμανίδα και ένας Τούρκος προσπάθησαν να εισαγάγουν 11 κιλά κοκαΐνης στη χώρα.
 
Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει στην Αίγυπτο, οι επιβάτες επιτρέπεται να μεταφέρουν στις πτήσεις τους στο εξωτερικό ποσό ίσο μέχρι το πολύ 10.000 δολαρίων ή 5.000 λιρών Αιγύπτου (περίπου 260 ευρώ).