ΔΙΕΘΝΗ

Σε υψηλό ρεκόρ η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ

08:36 - 28.02.2018

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο καταγράφοντας ψηλό ρεκόρ 17 χρόνων τον Φεβρουάριο, καθοδηγούμενη από έντονες προσδοκίες ότι οι θέσεις εργασίας θα συνεχίσουν να είναι πολλές βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με έρευνα την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προοπτική των καταναλωτών για το μέλλον ήταν επίσης πιο ρόδινη, με περισσότερους να δηλώνουν ότι αναμένουν το εισόδημά τους να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία Conference Board.

Τα αποτελέσματα μπορεί να αποτελούν ένδειξη για έντονες καταναλωτικές δαπάνες τους πρώτους μήνες του 2018, κάτι που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στην ανάπτυξη του ΑΕΠ.

Ο Δείκτης Εμπιστοσύνης των Καταναλωτών έκανε άλμα πάνω από έξι μονάδες στις 130,8, το ψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2000 και κατά πολύ ψηλότερο από τις προσδοκίες αναλυτών, οι οποίοι είχαν εκτιμήσει αύξηση μόνο κατά 2,2%.

«Παρά το ευμετάβλητο της χρηματαγοράς πρόσφατα, οι καταναλωτές εξέφρασαν μεγαλύτερη αισιοδοξία για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τις επιχειρηματικές συνθήκες και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, καθώς και των χρηματοοικονομικών τους προοπτικών», ανέφερε σε ανακοίνωση η επικεφαλής των οικονομικών δεικτών της Conference Board Λιν Φράνκο.

«Γενικά, οι καταναλωτές παραμένουν αρκετά σίγουροι ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.