ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλη Βρετανία: Το δημοψήφισμα για το Brexit θα κοστίσει εννέα εκ στερλίνες

08:21 - 07.04.2016

Η Κυβέρνηση στη Μεγάλη Βρετανία θα δαπανήσει περισσότερα από εννέα εκατομμύρια στερλίνες για την αποστολή φυλλαδίου σε κάθε νοικοκυριό σε σχέση με την παραμονή ή όχι στην ΕΕ.

`Οπως μεταδίδει το BBC, το έγγραφο 14 σελίδων, που αναμένεται να σταλεί σε 27 εκατομμύρια σπίτια, θα παρουσιάζει τη θέση της Κυβέρνησης.

Το φυλλάδιο έχει τίτλο "Γιατί η κυβέρνηση πιστεύει ότι η ψηφοφορία για παραμονή στην ΕΕ είναι η καλύτερη απόφαση για το Ηνωμένο Βασίλειο" θα αρχίσει να διανέμεται την επόμενη εβδομάδα. Θα διατίθεται και ηλεκτρονικά και θα βρίσκεται αναρτημένο και σε ειδική ιστοσελίδα.

Παρόμοιο φυλλάδιο είχε διανεμηθεί και το 2014 στο δημοψήφισμα για τη Σκωτία και το 1975 για την ένταξη της Βρετανίας στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Μεταξύ άλλων στο φυλλάδιο η Κυβέρνηση αναφέρεται στις οικονομικές κυρίως επιπτώσεις της αποχώρησης από την ΕΕ , στις θέσεις εργασίας που θα χαθούν και στις εξαγωγές.

Η κίνηση προκάλεσε οργίλες αντιδράσεις στους πολέμιους της παραμονής στην ΕΕ. Πολλοί σημείωσαν ότι είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση πρόκειται να δαπανήσει τα χρήματα των φορολογουμένων σε μια προσπάθεια να πείσει για παραμονή στην ΕΕ.