ΚΥΠΡΟΣ

Πλήρης απαξίωση της λίστας Γιωρκάτζη - Δηλώσεις Συλλούρη περί πολύ χαμηλού επιπέδου

17:18 - 10.07.2020

Δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης της Ad Hoc επιτροπής με θέμα την λίστα Γιωρκάτζη, παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (10/7), ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

Όπως ανέφερε ο κ. Συλλούρης, η επιτροπή αξιολόγησε την λίστα και σύμφωνα με όσα κατάλαβε ο ίδιος, το συμπέρασμα όλων είναι ότι το επίπεδο της λίστας είναι πολύ χαμηλό και δεν μπορεί να βοηθήσει στην διεξαγωγή οποιασδήποτε έρευνας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Δ. ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ: 'Επιπόλαιο κατασκεύασμα η λίστα Γιωρκάτζη - Δεν είναι ηθικό και δεοντολογικό η δημοσιοποίηση της'

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, η λίστα περιλαμβάνει άτομα που έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις περιλαμβάνει άτομα με 10 ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Όπως σημείωσε, για να γίνει δουλειά πρέπει να γίνει ανάλυση και επικαιροποίηση τη λίστας. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι δεν είναι ζήτημα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά τα χαμηλά επιτόκια που δόθηκαν με ευνοϊκούς όρους ή τα ποσά που έβγαλαν κάποιοι στο εξωτερικό.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα να αναλάβει ξένος οίκος την ανάλυση και εξέταση της λίστας, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι ‘όποιος δει την λίστα, θα ντρέπεται να καλέσει οίκους για να την μελετήσουν’.

Όσον αφορά την τελική απόφαση της επιτροπής, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι θα γίνει νέα σύσκεψη την Δευτέρα (13/10), έτσι ώστε να αποφασιστεί αν θα γίνει εισήγηση στην Βουλή για δημοσιοποίηση ή όχι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Χαραλαμπίδου για λίστα Γιωρκάτζη: 'Πως θα ψηφίσει η βουλή για δημοσιοποίηση ή όχι κάτω από την υποψία σύγκρουσης συμφέροντος;'