ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ 19ΧΡΟΝΗΣ: «Έσπασαν» τα ταμεία για την Βρετανίδα – Ξεπεράστηκε το ποσό που ζητούσαν οι γονείς της – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

08:00 - 12.08.2019

Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες το ποσό που ζήτησαν οι γονείς της 19χρονης Βρετανίδας μέσω online εράνου, φαίνεται να έχει συμπληρωθεί και μάλιστα να έχει ήδη ξεπεραστεί.

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Από την Παρασκευή (9/8), οι γονείς της 19χρονης Βρετανίδας, η οποία κατηγορείται ότι κατήγγειλε ψευδή ομαδικό βιασμό από 12 νεαρούς Ισραηλινούς, έκαναν έκκληση προς το κοινό να βοηθήσει με οικονομική εισφορά ούτως ώστε να μαζευτεί το ποσό των δικαστικών της εξόδων.

Το ποσό που ζητήθηκε από τους γονείς ανέρχονταν στις 15 χιλιάδες δολάρια, τα οποία μαζεύονται μέσω online σελίδας - GoFundMe – στην οποία όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συνεισφέρει το ποσό που επιθυμεί από την περασμένη Παρασκευή (9/8).

Εκτοξεύθηκε το ποσό

Ωστόσο, μέχρι το πρωινό της Δευτέρας (12/8), όπως παρατηρήσαμε, το ποσό που έχει μαζευτεί μέχρι στιγμής, ανέρχεται στις 21,298 δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι το αρχικό ποσό όχι μόνο έχει καλυφθεί άλλα οι εισφορές συνεχίζονται, ξεπερνώντας το.

Έτσι, μιλάμε πλέον, για 6.298 χιλιάδες περισσότερες από τον πρωταρχικό στόχο.

Τα τρία μεγαλύτερα ποσά για την Βρετανίδα
Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρατηρώντας τα μεγαλύτερα ποσά τα οποία έχουν δοθεί για την υπεράσπιση της 19χρονης Βρετανίδας, αυτά ξεπερνούν τα χίλια δολάρια.

Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί φτάνει τα 7,500 δολάρια (από άνδρα ονόματι Aryeh Fraser), το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό των 1,652 προσφέρθηκε ανώνυμα ενώ το τρίτο στη σειρά φτάνει τα χίλια δολάρια από μία γυναίκα ονόματι Noa David.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι κατά μέσο όρο, τα ποσά τα οποία προσφέρονται από τα περισσότερα άτομα κυμαίνονται από 10 ως 50 δολάρια.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι μέχρι το πρωί της Δευτέρας (12/8) το σύνολο των ατόμων που έχουν καταβάλει την οικονομικής τους στήριξη προς την 19χρονη ανέρχεται στα 474 άτομα.