ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Στους δρόμους με ιδιωτικά οχήματα υψηλών επιδόσεων η Τροχαία – «Παγίδα» για ατίθασους οδηγούς

06:00 - 19.04.2019

Με οχήματα χωρίς τα συνηθισμένα διακριτικά της Αστυνομίας, θα βγει στους δρόμους η Τροχαία με σκοπό να συλλαμβάνει τους παραβάτες οδηγούς που κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Η Αστυνομία προκήρυξε πρόσφατα προσφορά για 12 οχήματα υψηλών επιδόσεων, εκ των οποίων τα τέσσερα να είναι συμβατικά.

Όπως εξηγείται στον «Φιλελεύθερο» τα εν λόγω οχήματα δεν θα έχουν τα συνήθη διακριτικά της Αστυνομίας, ούτε φάρους και θα είναι χρώματος άσπρου και μπλε, όπως τα οχήματα της Τροχαίας.

Σκοπός είναι να μην αντιλαμβάνονται οι οδηγοί ότι πρόκειται για περιπολικά και να εντοπίζονται οδηγοί που σήμερα όταν βλέπουν από μακριά όχημα της Αστυνομίας ελαττώνουν ταχύτητα.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που θα επιβαίνουν στα εν λόγω οχήματα, θα φέρουν στολή της Δύναμης και θα διαθέτουν φορητό φάρο.

Επίσης, τα τόσο τα συμβατικά όσο και τα άλλα οκτώ νέα οχήματα που αναμένεται να φέρει η Αστυνομία θα έχουν το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, ώστε να «διαβάζοντας» τους αριθμούς εγγραφής των οχημάτων να γνωρίζει σε ποιον ανήκει και αν είναι ασφαλισμένο ή έχει άδεια κυκλοφορίας.

Τα οκτώ υπόλοιπα οχήματα, θα έχουν κανονικά την όψη περιπολικού.

Όλα τα οχήματα, θα αγοραστούν για σκοπούς αστυνόμευσης των αυτοκινητόδρομων και θα είναι ενισχυμένης ιπποδύναμης για να πιάνουν υψηλές ταχύτητες.