ΚΥΠΡΟΣ

ΦΟΝΟΣ ΜΙΤΣΕΡΟΥ: Yπό σύλληψη 2 αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς – Παρουσιάζονται ενώπιον δικαστηρίου

06:04 - 19.04.2019

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής (19/4) οι δύο αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που συνελήφθησαν σχετικά με τη σορό της Μαρί Ρόουζ που εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο Μιτσερό.

Όπως είχε σημειώσει το ThemaOnline σε δημοσίευμά του την Πέμπτη (18/4) πρόκειται για δύο πρόσωπα ηλικίας 30 και 35 ετών, οι οποίοι είναι αξιωματικοί του στρατού. Τα δύο πρόσωπα παρουσιάζονται ενώπιον δικαστηρίου για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης, απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης.

Στον 35χρονο, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας κατέληξαν μετά από εξέταση των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης της άτυχης γυναίκας.

Να σημειωθεί ότι τον λογαριασμό στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και γνωριμιών, με τον οποίο επικοινωνούσε η Ρόουζ, χειριζόταν ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων και φέρεται να είχε αναρτήσει σ΄ αυτόν την φωτογραφία του άλλου συλληφθέντα. 

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ εντός της εβδομάδας, ο ένας εκ των δυο Ελληνοκύπριων συλληφθέντων που είναι μόνιμοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, είχε κληθεί για κατάθεση, δηλώνοντας άγνοια για τον λογαριασμό στο εν λόγω μέσο δικτύωσης, παρ΄ όλο που σ΄ αυτόν χρησιμοποιείτο προσωπική του φωτογραφία.

Σύμφωνα με μαρτυρία φίλης της θανούσας, το βράδυ πριν την εξαφάνιση της, ένας εκ των δυο συλληφθέντων συνάντησε την Marry Rose μαζί με την εξάχρονη κορούλα της, ενώ η ίδια ανάφερε στην φίλη της ότι θα διανυκτερεύσει στην Λευκωσία.