ΚΥΠΡΟΣ

Προεδρικό περί δωροδοκίας μοναχών - «Πρότεινε αντισταθμιστικά μέτρα και λήφθηκαν ως δωροδοκία»

13:42 - 15.04.2019

Έκπληξη φέρονται να εκφράζουν κυβερνητικοί κύκλοι σε σχέση με την ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών, που καταλογίζει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, προσπάθεια δωροδοκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που επικαλείται μαρτυρία μοναχού, ο Νίκος Αναστασιάδης προσπάθησε να δωροδοκήσει τη Μονή Σταυροβουνίου προκειμένου να συναινέσει στην κατασκευή ασφαλτικού εργοστασίου.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή που μίλησε στο ThemaOnline «πιθανότητα να υπήρξε παρεξήγηση στα λόγια του Προέδρου Αναστασιάδη».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει η πιθανότητα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ή μέλη της Κυβέρνησης να πρότειναν αντισταθμιστικά μέτρα και εκείνα να μεταφράστηκαν ως δωροδοκία για τη δημιουργία του εργοστασίου στην περιοχή».

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο twitter, η Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κυρία Κλέλια Βασιλείου, αναφέρει πως «ο ΠτΔ σε συνάντηση με εκπροσώπους της Ι.Μ. Σταυροβουνίου, για έργο που αδειοδοτείται με έγκριση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και συνεχεία μελετών, έκανε απλώς αναφορά σε αντισταθμιστικά μέτρα που μπορεί να ληφθούν προς όφελος της περιοχής θέλοντας να μετριάσει ανησυχίες για υποβάθμιση».