ΚΥΠΡΟΣ

Πωλήθηκε ο πρώην «Ορφανίδης» - Πλήρωσε με bitcoin o αγοραστής και θέλει να παραμείνει ανώνυμος

03:18 - 01.04.2019

Το πρώην εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας πωλήθηκε σε «ανώνυμο» αγοραστή που ήταν πρόθυμος να πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ώστε να το αποκτήσει.

 

Πωλήθηκε το πιο γνωστό και το πιο ακριβό ακίνητο της Τράπεζας Κύπρου, καθώς ο «Ορφανίδης», το πρώην εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας που βρίσκεται στην περιοχή Στροβόλου, βρήκε αγοραστή.

Η τιμή του - που ανερχόταν στα 34 εκατ. ευρώ - το καθιστούσε ως το ακριβότερο ακίνητο της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο αν και ήταν από τα πρώτα ακίνητα που καταχωρήθηκαν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακινήτων της τράπεζας, εντούτοις παρέμενε απούλητο για χρόνια.

Πλήρωσε με Bitcoin

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας ο αγοραστής και ιδιοκτήτης πλέον του εμβληματικού ακινήτου της πρωτεύουσας θέλει να παραμείνει ανώνυμος, καθώς η αγοροπωλησία έγινε με την χρήση κρυπτονομίσματος, καταβάλλοντας συνολικά 9264.48 «bitcoins» που αντιστοιχούν σε 34 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως ο νέος ιδιοκτήτης αναμένεται να φθάσει στο νησί μας εντός  των επόμενων ημερών για την υπογραφή των συμβολαίων.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αγοραστής φέρεται να είναι πασίγνωστος Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος προχώρησε στην αγορά του ακινήτου, όχι για να πάρει την Κυπριακή Υπηκοότητα – καθώς υπήρχαν και πιο φτηνές επιλογές – αλλά επειδή θέλει να επενδύσει στο χώρο ανοίγοντας το πρώτο θεματικό πάρκο της Κύπρου, με πρότυπο την Disneyland.

Ψάχνουν ακακίες

Μάλιστα, για το μεγαλεπήβολο έργο έχει κατατεθεί ήδη Περιβαλλοντική Μελέτη, την οποία η ιστοσελίδα μας εξασφάλισε. Στα κύρια σημεία της μελέτης αναφέρεται πως στην περιοχή του πρώην «Ορφανίδη» που θα κατασκευαστεί το θεματικό πάρκο δεν υπάρχουν ακακίες, ούτε φωλιές χελωνών, αλλά ούτε και σπήλαια εκκλησιών. Κάτι που προκαλεί «πονοκέφαλο» στο αρμόδιο Τμήμα της κυβέρνησης, αφού θα χαλάσει την «παράδοση».

Ως εκ τούτου, ο επενδυτής πριν από την όποιαδήποτε ανάπτυξη θα πρέπει να αναμένει το φύτεμα ακακιών, την μεταφορών φωλιών χελωνών και την λάξευση σπηλαίου για ανέγερση εκκλησίας, στο σημείο, ούτως ώστε το αρμόδιο Τμήμα να προχωρήσει με την αποψίλωση των ακακιών, την καταστροφή των φωλιών και το γκρέμισμα του σπηλαίου και ακολούθως ο αγοραστής να προχωρήσει απρόσκοπτα με την κατασκευή του έργου.

Για πρώτη φορά

Να σημειώσουμε πως ο «Ορφανίδης» περνά στην ιστορία ως το πρώτο ακίνητο παγκοσμίως που πωλήθηκε με τη χρήση κρυπτονομίσματος, καθώς για πρώτη φορά κτίριο τόσο μεγάλης αξίας αγοράστηκε με Bitcoin.

 

ΥΓ: Καλή Πρωταπριλιά και καλό μήνα! Και να θυμάστε… δεν είναι κακό να σας «κοροϊδεύουν».  Φτάνει να είναι για μία μόνο ημέρα ανάμεσα στις 365 του χρόνου!