ΚΥΠΡΟΣ

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ

12:25 - 18.03.2019

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επαφή της κυβέρνησης με την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αναφορικά με τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ, δήλωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής Άγγελος Βότσης.

 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Βότσης διευκρίνισε πως μετά την απόρριψη του προϋπολογισμού την περασμένη Παρασκευή, θα πρέπει να υπάρξει τροποποιημένος προϋπολογισμός, καθότι δεν μπορεί να κατατεθεί στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο εκ νέου το ίδιο νομοσχέδιο που έχει απορριφθεί.
 
«Άρα, προϋποθέτει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή, θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών για συζήτηση του νέου προϋπολογισμού και θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια», είπε, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επαφή από την Κυβέρνηση.
 
Εξάλλου, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Έφη Ξάνθου χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις δικαιολογίες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ με τις ψήφους των οποίων απορρίφθηκε ο προϋπολογισμός της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
 
«Θα πρέπει να υπάρξει μια έκτακτη διαδικασία της τελευταίας στιγμής επειδή τα συγκεκριμένα κόμματα επέλεξαν να δείξουν τη δυσφορία τους για την υποτιθέμενη μη ικανοποιητική τους προβολή από το ΡΙΚ», είπε.
 
Τέλος, η κ. Ξάνθου αναφέρθηκε στο πόρισμα για τον Συνεργατισμό και τις αντιδράσεις του Υπουργού Οικονομικών, λέγοντας ότι αυτές «δείχνουν την έπαρση του ιδίου όσο και της κυβέρνησης Αναστασιάδη».
 
«Θεωρούμε και επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ο ΥΠΟΙΚ έπρεπε να είχε παραιτηθεί άμεσα και έπρεπε να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν», κατέληξε.