ΚΥΠΡΟΣ

ΚΕΒΕ: Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα πληρώνουν τις εισφορές δημοσίων υπαλλήλων για το ΓεΣΥ

10:12 - 15.03.2019

Την κάθετη αντίθεση και δυναμική αντίδραση του ΚΕΒΕ θα βρει οποιαδήποτε απόφαση για στήριξη του αιτήματος των συντεχνιών για ευνοϊκή μεταχείριση των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε σχέση με το ποσοστό εισφορών του εργοδότη τους στα πλαίσια του ΓεΣΥ.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΒΕ. 

Το ΚΕΒΕ διαμηνύει προς όλους ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί ρυθμίσεις που θα διαιωνίζουν και θα ενισχύουν την λογική ύπαρξης εργαζομένων δύο ταχυτήτων, ζητώντας μάλιστα από τους λιγότερο προνομιούχους εργαζόμενους να πληρώνουν τα παράλογα αιτήματα των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πληρώνουν τόσο τις δικές τους εισφορές όσο και αυτών του ευρύτερου δημόσιου τομέα ως φορολογούμενοι.
 
Η όποια υπαναχώρηση στο θέμα αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτά αιτήματα και από τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα οι οποίοι θα ζητήσουν εξαίρεση και αυτοί από τις εισφορές τους.  Τα αιτήματα των συντεχνιών ισοδυναμούν στην πράξη με έμμεση πληρωμή και των εισφορών των ιδίων των εργαζομένων από τον εργοδότη τους (κράτος, ημικρατικούς οργανισμούς, τοπική αυτοδιοίκηση).
 
Το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου και να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και ετσιθελισμούς των Συντεχνιών στο Ημικρατικό τομέα.
 
Το ΚΕΒΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους παίρνοντας άμεση και ξεκάθαρη θέση επί του θέματος δείχνοντας έμπρακτα τον σεβασμό και την δέσμευση τους στις αρχές της ισοτιμίας και της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών αυτής της χώρας.