ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Στο έλεος του Θεού οι συνταξιούχοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές

16:45 - 14.03.2019

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι της περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς τέθηκαν ενώπιον της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) σε συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου στην παρουσία του ΓΓ της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη.

 
Ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι «οι συνταξιούχοι  επέκριναν  έντονα την Κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι δεν ενδιαφέρεται  για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές».
 
Προσθέτει ότι «ιδιαίτερα στο τομέα της υγείας έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα από το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς δεν στελεχώνεται από ειδικευμένους γιατρούς  με αποτέλεσμα  οι ηλικιωμένοι  να υποχρεώνονται να μεταβαίνουν  με πολλές δυσκολίες  στο νοσοκομείο  Πάφου».
 
Οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, «κατάγγειλαν ότι και το Νοσοκομείο Πάφου είναι υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα ασθενείς να παραπέμπονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού  το οποίο δυστυχώς  και αυτό έχει πάρα πολλά προβλήματα».
 
Ως εκ τούτου, οι συνταξιούχοι, «απαιτούν άμεση επίλυση των προβλημάτων  αυτών και εφαρμογή  του Γενικού Σχεδίου Υγείας στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει  η νομοθεσία».
 
Με την ευκαιρία, η ΕΚΥΣΥ, καλεί τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, «να λάβει υπόψη τις δυσκολίες  και τα προβλήματα που υπάρχουν σε απομακρυσμένες περιοχές  και να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την  επίλυσή τους».