ΚΥΠΡΟΣ

«Ξεκαθαρίζει» ο Κουλίας για τα δάνεια: «Δεν έκαμα κάποια παρανομία» - VIDEO

13:59 - 14.03.2019

Τη δική του θέση στη δημοσιοποίηση μη εξυπηρετούμενου δανείου, από εταιρεία στην οποία κατέχει μετοχές, έδωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας.

Επιμέλεια: Μιχάλης Μενελάου

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή της τηλεόρασης του «Omega», «Ενημέρωση Τώρα» ο κύριος Κουλίας ανέφερε πως δεν έγινε κάτι παράνομο στην περίπτωσή του.

«Ο κύριος που κάθεται απέναντί σου είναι ένας από τους χιλιάδες πολίτες που έπαθε ό,τι έπαθαν όλοι οι άλλοι πολίτες», είπε ο βουλευτής απευθυνόμενος στον παρουσιαστή, εννοώντας πως εκείνος όπως και όλοι οι πολίτες, επλήγησαν από την οικονομική κρίση.

Ο κύριος Κουλίας, ανέφερε πως από το 1983 που βρίσκεται στο νησί μας ασχολείται με τον τομέα των κτηματομεσιτικών, ενώ εκείνος και η εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος, πάντα ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Από το 2001 μέχρι την κρίση ήταν συνεπέστατη η εταιρεία που ήταν μέτοχος, τόνισε ο Ζαχαρίας Κουλίας. Με την κρίση όμως, μειώθηκε ο κύκλος εργασιών και βρέθηκε να έχει κόκκινα δάνεια.

«Δεν ήταν στο χέρι μας και δεν τα πληρώναμε», τόνισε ο κύριος Κουλίας, όμως όπως ανέφερε τα δάνεια ήταν ασφαλισμένα με υποθηκευμένα ακίνητα.

Ακόμη ο κύριος Κουλίας, ανέφερε πως τα δάνεια δεν δόθηκαν κατά παράνομο τρόπο ή τους δόθηκε μειωμένο επιτόπιο ή όποια άλλη χάρη.

Πριν το 2008, όταν το νησί μας ήταν στη λίρα, ο κύριος Κουλίας ανέφερε πως υπήρχε νομοθεσία ΕΕ που ανέφερε πως μέγιστο τόκου είναι 2,68%, κάνοντας λόγο για παρανομίες και τις υπερχρεώσεις από πλευράς της τράπεζας.

«Την οικονομική καταστροφή δεν την έφεραν οι πολίτες», τόνισε ο κύριος Κουλίας.

Κληθείς να απαντήσει εάν ως βουλευτής έπρεπε να δηλώσει ότι είχε δάνεια, αλλά δεν υπάρχει θέμα, για να μην γίνουν κατηγορίες, ο κύριος Κουλίας είπε πως «τα θέματα τα γενικευμένα και της καθημερινότητας δεν τα δηλώνεις».

Εάν όμως το πράξουν οι συνάδελφοι του και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι, «Δεν έκαμα κάποια παρανομία για να δυσκολεύομαι να το δηλώσω», είπε ο κύριος Κουλίας.

«Μας παρουσιάζουν πως όσοι έχουμε κόκκινα δάνεια είμαστε κλέφτες», είπε ενώ διερωτήθηκε γιατί έγινε σήμερα η δημοσιοποίηση.

«Τα στοιχεία που τα βρήκαν και διαρρέουν φάκελους; Τα διαρρέουν γιατί μετά την κατάρρευση του Συνεργατισμού βρέθηκαν εκτεθειμένοι και κολλημένοι στον τοίχο και λένε πως φταιν οι βουλευτές», είπε ο κύριος Κουλίας.

Δείτε το βίντεο: