ΚΥΠΡΟΣ

Η απόφαση ήταν αναρτημένη, όχι όμως και η επιστολή της εταιρείας κ. Λακκοτρύπη

16:01 - 06.12.2018

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ επιχείρησε να διαψεύσει την είδηση της ιστοσελίδας μας, ότι δηλαδή υπήρξε αναστάτωση στο Υπουργείο μετά τη διαρροή στον Τύπο πληροφοριών που αφορούσαν το περιεχόμενο της επιστολής της εταιρείας που κέρδισε το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού, ωστόσο, το βασικό ερώτημα που σε αυτό έκανε λόγο το BusinessNews παραμένει αναπάντητο.

 

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Αρχισυντάκτης BusinessNews

 

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως είναι αποφασισμένος ώστε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις για αποφυγή επανάληψης τέτοιων λαθών, σε σχέση με την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του για την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Ο κ. Λακκοτρύπης, μεταξύ άλλων και κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ότι το Υπουργείο διερευνά θέμα διαρροής, απάντησε πως «αυτό δεν ευσταθεί αφού η εν λόγω απόφαση ήταν αναρτημένη σε βρετανική ιστοσελίδα από την περασμένη εβδομάδα».

Ωστόσο, στην απάντηση του Υπουργού δεν γίνεται πουθενά λόγος για το πώς διέρρευσαν λεπτομέρειες που αφορούσαν το όλο ζήτημα, που εξάλλου για αυτές τις λεπτομέρειες έκανε λόγο το δημοσίευμα μας.

Πιο συγκεκριμένα όπως το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας ανέφερε και παρουσιάζουμε αυτούσιο, «οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εμπορίου είναι έξω φρενών με το όλο ζήτημα, ψάχνοντας τη διαρροή, καθώς τα άτομα που γνώριζαν τις λεπτομέρειες που αναφέρθηκαν στον Τύπο μετρούνται στα δάκτυλα τους ενός χεριού».

Λεπτομέρειες οι οποίες διέρρευσαν και δεν αφορούσαν τη δικαστική απόφαση αλλά επιστολή την οποία απέστειλε η John & Pascalis προς τους Υπουργούς. Μάλιστα, στον Τύπο αναφέρθηκε ρητώς πως επρόκειτο για εκβιαστική επιστολή προς τους Υπουργούς, ώστε να αποσύρουν τον φάκελο. 

Μιας επιστολής που όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο δημοσίευμα μας, την ύπαρξη και το περιεχόμενο της γνώριζαν μόνο μια χούφτα ανθρώπων εντός του Υπουργείου, αφού αυτοί ήταν οι παραλήπτες.

Για του λόγου το αληθές, η John & Pascalis στη σημερινή της ανακοίνωση έκανε λόγο και στην ύπαρξη της συγκεκριμένης επιστολής σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς, ωστόσο, αυτό έγινε μετά από παράκληση λειτουργών του Υπουργείου Εμπορίου, χωρίς όμως να λάβουν ανταπόκριση.

Μετά τα πιο πάνω και όπως εύκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει, η ίδια η εταιρεία δεν ήταν δυνατόν να διαρρεύσει μια επιστολή με την οποία θα χαρακτηριζόταν ως «εκβιαστής υπουργών».

Σύμφωνα λοιπόν με τις έγκυρες πληροφορίες μας υπήρξε αναβρασμός στο Υπουργείο Εμπορίου μετά την ύπαρξη τέτοιων λεπτομερειών στον Τύπο, ψάχνοντας από πού μπορεί να προήλθε η διαρροή.

Επί της ουσίας, εάν δεχόμασταν ότι το Υπουργείο δεν ενοχλήθηκε από την διαρροή της ύπαρξης και του περιεχομένου μιας τέτοιας επιστολής που γνώριζαν μόνο μερικά άτομα, για την οποία μάλιστα γινόταν λόγος για εταιρεία που «εκβιάζει υπουργούς», τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Όπως αναφέραμε και την Τετάρτη 5/12, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο της ύπαρξης προσωπικών συγκρούσεων στο Υπουργείο, που είχαν ως αποτέλεσμα τα συνεχόμενα λάθη στην όλη διαδικασία.