ΚΥΠΡΟΣ

Λήγει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για μία υποτροφία πτυχιακών σπουδών από την Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου

11:13 - 09.11.2018

Λήγει σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, η υποβολή αιτήσεων για μια υποτροφία σε φοιτητή για πτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ή σε δημόσιο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σε οποιοδήποτε κλάδο σπουδών, που προσφέρει το Ίδρυμα Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.

 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρεται ότι «οι αιτητές πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Ελληνικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής) και να μην έχουν συμπληρώσει το 28° έτος της ηλικίας τους μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων».
 
Οι αιτητές θα πρέπει να έχουν «περιορισμένα οικονομικά μέσα, διαγωγή κοσμιοτάτη και να διακρίνονται για το ήθος τους, βαθμό απολυτηρίου τουλάχιστον 18,5 (στην κλίμακα 1-20) και να έχουν παρακαθήσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις για εισδοχή στα Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας. Επίσης δεν θα πρέπει να έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια από το έτος αποφοίτησης μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υποτροφία».
 
Προστίθεται ότι «αιτητής που έτυχε υποτροφίας από άλλο σώμα δε δικαιούται υποτροφία από το Ίδρυμα ενώ το ετήσιο ποσό της υποτροφίας έχει καθορισθεί στις τρεις χιλιάδες ευρώ και θα δίνεται σε δύο δόσεις, Φθινόπωρο και Ανοιξη».
 
Αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής του φοιτητή, η ανακοίνωση σημειώνει πως «οικονομικά το ακαθάριστο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να είναι ανάλογο με τα εξαρτώμενα πρόσωπα της οικογένειας, ο βαθμός απολυτηρίου και ο βαθμός πρόσβασης να είναι σύμφωνος με την επίδοση, να αναφέρονται τα βραβεία και οι διακρίσεις του καθώς και η οικογενειακή του κατάσταση (ασθένειες, ορφάνια και άλλα).
 
Αναφέρεται ακόμα πως εάν η Διαχειριστική Επιτροπή το κρίνει αναγκαίο οι αιτητές θα κληθούν για προφορική συνέντευξη.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν έντυπα αιτήσεων από τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, Αγίου Γεωργίου 12, 5309 Παραλίμνι, ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα, www.imconstantias.org.cy.