ΚΥΠΡΟΣ

Στο 75% η πληρότητα στα κέντρα αναψυχής τους τουριστικούς μήνες

11:23 - 06.11.2018

Ικανοποιητικά είναι τα μηνύματα που δέχεται η Ομοσπονδία Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής από τις πληρότητες των κέντρων αναψυχής κατά τους τουριστικούς μήνες του έτους 2018 σε παγκύπρια κλίμακα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ και του ΣΙΚΑΠ ( Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου) Φύτο Θρασυβούλου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως το 2018 το ποσοστό της επισκεψιμότητας ήταν ελαφρώς μειωμένο από την περσινή  τουριστική περίοδο και κυμάνθηκε στο 75% ωστόσο παραμένει ικανοποιητικό.  

Ο κ. Θρασυβούλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως από τις 5 Νοεμβρίου και μετά τον τερματισμό κάποιων πτήσεων παρατηρήθηκε πτώση στην επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής, ωστόσο θετική χαρακτήρισε τη συνέχιση ναυλωμένων πτήσεων από διάφορες χώρες.

Σε σχέση με την Πάφο από τις αρχές Νοεμβρίου ανέφερε πως σημειώθηκε κάποια κάμψη αλλά εκτίμησε πως μπορεί να σημειωθεί ανάκαμψη και βελτίωση σε επίπεδο επισκεψιμότητας από τις 20 Νοεμβρίου.

Ακολούθως ο κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε στην αλλαγή του σκηνικού όσον αφορά την προέλευση των επισκεπτών, αφού σήμερα, όπως εξήγησε, οι επισκέπτες των κέντρων αναψυχής προέρχονται από διάφορες χώρες εκτός από τη Βρετανία, από το Ισραήλ με μεγάλη δυναμική και από την Εσθονία.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΣΙΚΆ κάλεσε τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να παρατείνουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και να διατηρήσουν τις τιμές τους σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επισκεπτών.

Απο ΚΥΠΕ