ΚΥΠΡΟΣ

Να συζητηθούν και οι μισθοί των Διευθυντών σχολείων – Η απάντηση Μιχαηλίδη σε Φυλακτού

15:11 - 23.09.2018

Κόντρα δίχως τέλος μεταξύ Γενικού Ελεγκτή και Προέδρου της ΠΟΕΔ.

 

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απάντησε με tweet στην ανάρτηση του Προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού, σχετικά με τη συσχέτιση μισθών Γενικού Ελεγκτή και πρωτοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ο κ. Φυλακτού έγραψε συγκεκριμένα: «Άνοιξε τρύπες και έπεσε μέσα ο χρυσοπληρωμένος κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης! Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2017, ο μισθός του κ. Μιχαηλίδη είναι 5πλάσιος από τον μισθό του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού! €120.000 τον χρόνο ο κ. Μιχαηλίδης. €23 000 ο πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός.»

Με τον Γενικό Ελεγκτή να απαντά στο Twitter: «Σωστός ο Πρόεδρος ΠΟΕΔ. Ο μισθός του ΓΕ και ΓΔ υπουργείων είναι 5-πλασιος του μισθού του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού και ο μισθός του Διευθυντή σχολείου 3-πλάσιος από τον πρωτοδιόριστο. Επίσης οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι οι ψηλότεροι στην ΕΕ. Το θέμα να τεθεί στο διάλογο.»

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα στοιχεία μας ο μισθός για την κλίμακα Α8, ο ακαθάριστος μισθός του κάθε εργαζομένου ανέρχεται στις 2.047,24 ευρώ, ενώ μετά τις αποκοπές πέφτει στα 1.639,17 ευρώ. Παράλληλα για την κλίμακα Α15, ο ακαθάριστος μισθός είναι 5.407,96 ευρώ, με τον καθαρό μισθό να πέφτει στις 3.466,44 ευρώ.

Όσον αφορά το μισθό του Γενικού Ελεγκτή, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αμείβεται το ίδιο με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Διοικητή της ΚΥΠ, τον Γενικό Διευθυντή της Βουλής, τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου, τον Αρχιπρωτοκολλητή και Γενικό Λογιστή,  με μηνιαίο ακαθάριστο μισθό μαζί με τα επιδόματα, 9.390,96 ευρώ, ενώ μετά τις αποκοπές ο μισθός τους πέφτει στα 5.491,61 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 

«Πολύ εύκολος αντίπαλος» για τον Φίλιο Φυλακτού ο Γενικός Ελεγκτής

Οι μισθοί Γ. Εισαγγελέα, Γ. Ελεγκτή και Αρχηγού Αστυνομίας– Πόσα παίρνουν άλλοι αξιωματούχοι - ΠΙΝΑΚΑΣ