ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΒΑΣΕΙΣ: Το οικονομικό κόστος του κτυπήματος των Βρετανών στη Συρία

13:54 - 16.04.2018

Με τέσσερα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τις Βάσεις στην Κύπρο και κόστος εκατομμυρίων ευρώ κτύπησαν τη Συρία οι Βρετανοί.

 

Με καταδιωκτικά αεροπλάνα Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας εξοπλισμένα με πυραύλους Storm Shadow χτύπησε η Μεγάλη Βρετανία τις εγκαταστάσεις χημικών στη Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, τα τέσσερα καταδιωκτικά απογειώθηκαν από τις Βρετανικές Βάσεις εκτοξεύοντας μέσα σε 120 δευτερόλεπτα, συνολικά 8 πυραύλους Storm Shadow κατά των εγκαταστάσεων κοντά στο Χομς της Συρίας, ενώ ταυτόχρονα φοβούμενοι Ρωσικά αντίποινα, οι Βρετανικές Βάσεις έδωσαν εντολή σε δύο μαχητικά τους να απογειωθούν και να περιπολούν τη περιοχή.

Πόσα στοίχισαν οι πύραυλοι

Πιο συγκεκριμένα, έκαστος πύραυλος Storm Shadow στοιχίζει περίπου 860 χιλιάδες ευρώ, με το συνόλικο κόστος των οκτώ πυραύλων που ρίχθηκαν στις εγκαταστάσεις στο Χόμς να φτάνει περίπου τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με ειδικούς το συνολικό κόστος της όλης επιχείρησης (ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας) για το χτύπημα στη Συρία, έφτασε τα 250 εκατομμύρια ευρώ