ΚΥΠΡΟΣ

Η Πάφος πρωταθλήτρια και αυτό τον μήνα στις πωλήσεις σε ξένους αγοραστές

20:31 - 09.10.2017

Οι πωλήσεις ακινήτων συνεχίζουν να αυξάνονται (19%) με ικανοποιητικούς ρυθμούς κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, τόσο από την εγχώρια αγορά - κατά 12% - όπως επίσης και από την αγορά του εξωτερικού - κατά 42% - σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου Λεπτού .

Η Πάφος όπως και το 2016 συνεχίζει να έχει τα σκήπτρα και το 2017 σε πωλητήρια έγγραφα σε αλλοδαπούς με 37%, με την Λεμεσό να ακολουθεί με 33 %, τη Λάρνακα  στην  τρίτη θέση με 16.5%, και η Αμμόχωστος  με την Λευκωσία να είναι τελευταίες  με 7%  και 6.5% αντίστοιχα. Οι πωλήσεις ακινήτων στην αγορά του εξωτερικού κατά το Σεπτέμβριο του 2017 αυξήθηκαν κατά 25% με τις πωλήσεις ακινήτων στην Πάφο να έχουν αυξηθεί κατά 66%, με τις  πωλήσεις στη Λεμεσό να έχουν μειωθεί κατά 6%.

Η Πάφος κατάφερε με την συνεχή και στοχευμένη προσπάθεια των ντόπιων επιχειρηματιών ανάπτυξης γης να παραμείνει πρώτη και να ελκύει συνεχώς τους ξένους αγοραστές και επενδυτές οι οποίοι δείχνουν την προτίμηση τους κυρίως σε παραθαλάσσιες επαύλεις (Χλώρακα, Λατσί , Κόλπος των Κοραλλίων ) ή σε πολυτελή διαμερίσματα (Κάτω Πάφος ) σε οργανωμένα συγκροτήματα, τα οποία τους παρέχουν τόσο ασφάλεια αλλά και μεγάλη ποικιλία ανέσεων, ευκολιών και υπηρεσιών.

Από την άλλη η Πάφος σαν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 έχει ανοίξει ήδη τις  πύλες της και υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες ,και επισκέπτες καθώς επίσης επενδυτές από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Από ΚΥΠΕ