ΚΥΠΡΟΣ

Τέως υπάλληλος της ΑΗΚ πήρε χρήματα από τον οργανισμό για να αποσύρει αγωγή αλλά τελικά τους μήνυσε

14:48 - 12.08.2017

Υψηλόβαθμός τέως υπάλληλος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ενώ δεσμεύτηκε από το 2015 να αποσύρει αγωγή τελικά το μετάνιωσε και έκανε αγωγή κατά του ημικρατικού οργανισμού ούτως ώστε να του καταβληθούν απολαβές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης και η δικαστική απόφαση ο κ. Ανδρέας Τσαγγαρίδης ενώ «δεσμεύτηκε γραπτώς να αφυπηρετήσει πρόωρα λαμβάνοντας 97,000 ευρώ ο ίδιος μετάνιωσε και συνέχισε να διεκδικεί την προαγωγή.

Συγκεκριμένα ο ενάγων σε υπόθεση που εξελίχθηκε το 2011 για την θέση Διευθυντή εκμετάλλευσης της ΑΗΚ ζήτησε να ακυρωθεί η προαγωγή του Χρίστου Τουφεξή ο οποίος πήρε την θέση. Σύμφωνα με τον κ. Τσαγγαρίδη η ΑΗΚ δεν προέβη σε δέουσα έρευνα για τη διαπίστωση της κατοχής των απαιτούμενων προσόντων ενώ αγνοήθηκε όπως ανάφερε στο Δικαστήριο η πείρα και η υπηρεσία του ίδιου.

Σύμφωνα όμως με την ΑΗΚ ουδεμία πλάνη υπήρξε σχετικά με τα κριτήρια της προαγωγής.

Το ερώτημα όμως που μένει είναι το γεγονός ότι αφού η ΑΗΚ θεώρησε ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την προαγωγή του υπαλλήλου κ. Χρίστου Τουφεξή γιατί τότε έδωσε αποζημίωση 97,000 ευρώ πέραν των απολαβών και των συνταξιοδοτικών του ωφελημάτων στον κ. Τσαγγαρίδη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Bussiness news στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.