ΚΥΠΡΟΣ

Δεν μειώνει τους μισθούς η ΟΕΒ – Προχωρά σε διάλογο με την Υπουργό Εργασίας για ΑΤΑ

12:49 - 09.01.2017

Σε διάλογο προχωρά η ΟΕΒ με την Υπουργό Εργασίας για την ΑΤΑ.

Σε απαντητική του επιστολή τη Δευτέρα 9/1, ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, Μιχάλης Αντωνίου, αναφέρει ότι θα προχωρήσουν σε διάλογο με την Υπουργό Εργασίας για το φλέγον θέμα της ΑΤΑ. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του γενικού διευθυντή της ΟΕΒ, «η ΟΕΒ δεν εγκαταλείπει ούτε στο ελάχιστο τις επί της ουσίας προτάσεις της, αλλά ούτε και την πάγια της θέση για κατάργηση του αναχρονιστικού και επιζήμιου αυτού θεσμού».

Αναφέροντας παράλληλα ότι στην περίπτωση που ο διάλογος δεν καταλήξει σε καμία συμφωνία, εντός των χρονικών πλαισίων που θέτει η Υπουργός, τότε «η κάθε πλευρά θα ακολουθήσει τον δρόμο της», με την ΟΕΒ να δίνει οδηγίες στα μέλη της για την υλοποίηση των προνοιών των συλλογικών τους συμβάσεων.

Η Υπουργός Εργασίας από την πλευρά της, χαιρετίζει την απόφαση της ΟΕΒ και ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ για τη θετική αντιμετώπιση της πρότασής της.

Παράλληλα η κυρία Αιμιλιανίδου, διαβεβαιώνει τους εμπλεκόμενους ότι θα συνεχιστεί εντατικά ο διάλογος για την ρύθμιση της ΑΤΑ.

Στόχος της Υπουργού είναι η επίτευξη συμφωνίας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Σημειώνουμε ότι η πρόταση της Υπουργού Εργασίας ήταν η μη εφαρμογή οποιασδήποτε μείωσης στους μισθούς των εργαζομένων λόγω Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), κατά τη διάρκεια του 2017.