ΚΥΠΡΟΣ

Αποφασισμένος να υλοποιηθεί το πεντάστερο στις Φοινικούδες ο Δήμαρχος Λάρνακας

12:43 - 03.01.2017

Ευελπιστεί επίλυση του ζητήματος σε συνάντηση του με τον επενδυτή του πεντάστερου ξενοδοχείου στις Φοινικούδες, ο Δήμαρχος Λάρνακας.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σε δηλώσεις του στο BusinessNews, o Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ανέφερε ότι είναι διατεθειμένος να κρατήσει το πεντάστερο ξενοδοχείο που θα κτιστεί στις Φοινικούδες της Λάρνακας.

Ο κύριος Βύρας, ανέφερε ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο επενδυτή για την συνέχιση του έργου των €150,000,000.

Παράλληλα ο κύριος Βύρας, εμφανίστηκε και δήλωσε διατεθειμένος να παραχωρήσει τρίμηνη αναβολή στον Ρώσο επενδυτή, όσο αφορά την καταβολή της δεύτερης δόσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος επενδυτής, έπρεπε να καταβάλει στον Δήμο Λάρνακας το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ στα τέλη Οκτωμβρίου, ως δεύτερη δόση για την ανέγερση του πεντάστερου ξενοδοχείου, όπως επίσης και να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για την απόκτηση πολεοδομικής άδειας.

Ο επενδυτής παρέλειψε να καταβάλει το πόσο και ζήτησε τρίμηνη παράταση, με το Δημοτικό Συμβούλιο να του αποστέλλει επιστολή, όπου του ζητούσε να συμμορφωθεί και να τηρήσει τη συμφωνία.

Ο Δημαρχεύων Λάρνακας, Πέτρος Χριστοδούλου, ήθελε να ακολουθήσει πιστά τις διαδικασίες και να τερματίσει τη συμφωνία με τον Ρώσο επενδυτή, κάτι το οποίο τέθηκε στο τραπέζι συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου ημερομηνίας 12/12. 

Ο κύριος Βύρας, «σηκώνει τα μανίκια πάνω» για δημιουργία αντιπλημμυρικού έργου για τις συχνές πλημμύρες που γίνονται στον Δήμο Λάρνακας, με τη δημιουργία αντλιοστασίου, κάτι το οποίο θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο. 

Όσον αφορά το θέμα του λιμανιού και τη μαρίνα Λάρνακας, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είχε πρόσφατη συνάντηση για το εν λόγω ζήτημα και ευελπιστεί ότι θα βρεθεί σύντομα λύση.

Ο κύριος Βύρας ανέφερε ότι θα τεθεί εισήγηση από τον Υπουργό Εμπορίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ούτως ώστε να εγκριθεί από τα κόμματα.