ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι νέες αναπτύξεις που ενισχύουν την τουριστική δυναμική της Λάρνακας

06:00 - 01.06.2016

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας καλωσόρισε τις μονάδες που λειτουργούν στη Λάρνακα, συμβάλλοντας στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης.

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (31/5), έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις νέες αναπτυξιακές μονάδες της Λάρνακας. 

 Συγκεκριμένα, πρόκειται για έξι ξενοδοχειακές μονάδες στην πόλη της Λάρνακας και εννέα αγροτουριστικά καταλύματα στην επαρχία. Οι νέες αυτές αναπτύξεις βοηθούν σταδιακά τη Λάρνακα να βγει από το τέλμα της μειωμένης δυναμικότητας κλινών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος.

Τη Συνέλευση χαιρέτησαν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Πρόεδρος του ΚΟΤ κ. Άγγελος Λοΐζου.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης παρέθεσε ομιλία με τίτλο «Πως κατακτούμε και άλλες τουριστικές πρωτιές». Ο κ. Λευκαρίτης περιέγραψε πως επιδιώκει η Εταιρεία να καταστεί η τουριστική Λάρνακα, με εφικτούς τρόπους υλοποίησης συγκεκριμένων προτάσεων. Υπογράμμισε ότι η Λάρνακα έχει πάρει μια σημαντική ώθηση στον τομέα του τουρισμού και ότι έφτασε και σε σημείο να διαθέτει σημαντικές παγκόσμιες αλλά και παγκύπριες πρωτιές, οι οποίες θα πρέπει να αξιοποιηθούν ανάλογα. O Πρόεδρος της ΕΤΑΠ δεν δίστασε να ασκήσει κριτική και προς τους ίδιους τους Λαρνακείς για την απουσία σύμπνοιας, γεγονός που διαχρονικά, όπως ανέφερε, οδήγησε την Περιφέρεια σε μειωμένη διεκδικητικότητα. Χαιρέτισε τις γενναίες τομές που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα του τουρισμού ενώ υποσχέθηκε ότι η ΕΤΑΠ Λάρνακας θα συνεχίσει με το ίδιο σθένος τις προσπάθειες βελτίωσης των τουριστικών παραμέτρων της Περιφέρειας.