ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Cyprus Airways μετέφερε 400.000 επιβάτες το 2019

11:22 - 28.01.2020

Τετρακόσιες χιλιάδες επιβάτες, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Cyprus Airways το 2019 και, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Κύπριους επιβάτες ήταν η Αθήνα, το Ηράκλειο και η Πράγα.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «κατά τη διάρκεια του έτους, η Cyprus Airways πραγματοποιούσε πτήσεις από τη Λάρνακα προς ελληνικούς προορισμούς, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σκιάθος, Ρόδος, ευρωπαϊκές πόλεις, όπως Πράγα, Ζυρίχη, Μπρατισλάβα και Κοσίτσε, αλλά και Μέση Ανατολή, όπως Τελ Αβίβ και Βηρυτό».
 
Σημειώνει ότι, «προς τα τέλη της χρονιάς, η αερογραμμή επανασύνδεσε την Πάφο με την Αθήνα, εξυπηρετώντας το δημοφιλές αυτό δρομολόγιο με τρεις πτήσεις την εβδομάδα».
 
«Το 2019 αποτέλεσε μια δύσκολη χρονιά, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το καθεστώς αντιστάθμισης της ΕΕ, που ίσχυε από το 2011 για όλους ανεξαιρέτως τους κυπριακούς αερομεταφορείς, και αφορούσε την αποζημίωσή τους για τις πτήσεις που επηρεάζονται από το τουρκικό εμπάργκο, όπως Ρωσία, Πολωνία, Σκανδιναβία, και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αγορές για διεύρυνση του εισερχόμενου τουρισμού», αναφέρει.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Chief Operations Officer της Cyprus Airways Γιώργος Μαυρόκωστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της εταιρείας και επεσήμανε τη σημασία στήριξης των τοπικών αερομεταφορέων για να μπορέσουν συμβάλουν στη βελτίωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με νέες αγορές προς όφελος του κυπριακού τομέα τουρισμού και κατ’ επέκταση της οικονομίας.
 
«Ως ο μοναδικός εν ενεργεία κυπριακός αερομεταφορέας, έχουμε τεράστια ευθύνη να διευρύνουμε τις επιλογές των Κυπρίων ταξιδιωτών αλλά και να συμβάλουμε στην προσπάθεια προσέλκυσης νέου τουρισμού, εξερευνώντας νέες αγορές. Βασικό στοιχείο για μια αερογραμμή στην Κύπρο είναι να έχει ίσες ευκαιρίες λειτουργίας με άλλες ευρωπαϊκές αερογραμμές. Γι’ αυτό, το εγκεκριμένο από την ΕΕ καθεστώς αντιστάθμισης της, βασίστηκε στην προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και επομένως η άμεση επαναφορά του είναι υψίστης σημασίας», ανέφερε ο κ. Μαυρόκωστας.
 
Έχοντας πετύχει τους στόχους της για το 2019, η Cyprus Airways έθεσε ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πελατών της, με στόχο να γίνει η αερογραμμή προτίμησης της χώρας. Τον περασμένο Νοέμβριο, η κυπριακή αερογραμμή ανακοίνωσε το πτητικό της πρόγραμμα για την καλοκαιρινή σεζόν 2020, που περιλαμβάνει πτήσεις από το Αεροδρόμιο Λάρνακας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Σκιάθο, Πρέβεζα, Ζυρίχη, Γενεύη, Μπρατισλάβα, Πράγα, Κόσιτσε, Τελ Αβίβ, Βηρυτό και Κάιρο. Παράλληλα, θα συνεχίσει να ενισχύει τη συνδεσιμότητα του αεροδρομίου Πάφου με πτήσεις προς Αθήνα και Τελ Αβίβ.