ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030 σε πρέσβεις και τουριστικούς φορείς

11:14 - 23.01.2020

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2030 σε πρέσβεις ξένων χωρών στην Κύπρο, σε υψηλόβαθμα στελέχη βασικών τουριστικών φορέων της Κύπρου και σε άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ο κ. Υφυπουργός τους ευχαρίστησε για τις άριστες σχέσεις και την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν τόσο παλαιότερα με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, όσο και τώρα με το νεοσύστατο Υφυπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε ότι στόχος είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας αυτής.

Αναφερόμενος στους Στρατηγικούς Στόχους της Κύπρου για τον τουριστικό τομέα μέχρι το 2030, ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στο όραμα για καθιέρωση της Κύπρου ως ενός ολόχρονου, ποιοτικού, ψηφιακά έξυπνου και κοινωνικά ωφέλιμου προορισμού. Αναφέρθηκε επίσης στους αριθμητικούς στόχους της Στρατηγικής, στην κλιματική


αλλαγή, στη σημασία του σεβασμού προς το περιβάλλον και στην ανάγκη για αειφόρο ανάπτυξη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά κυπριακού προγεύματος, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες εβδομάδες, θα συνεχιστούν οι παρουσιάσεις της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, σε εμπλεκόμενους φορείς και συνεργάτες του Υφυπουργείου, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.