ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χαιρετίζει η ΕΤΑΠ τα 12 νέα δρομολόγια της Ryanair από Πάφο

09:09 - 07.03.2018

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) χαιρετίζει την απόφαση της Ryanair για επέκταση του χειμερινού της προγράμματος στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου και για τη συνέχιση αρκετών τακτικών πτήσεων σε ολόχρονη βάση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, εξαιρετική εξέλιξη στην απόφαση της Ryanair είναι τα δρομολόγια που συνδέουν την Πάφο με την Ιρλανδία, το Τελ-Αβίβ, τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, το Αμάν, την Κρακοβία, την Μπρατισλάβα και  τις Βαλτικές χώρες, που αναβαθμίζουν το κύρος του Διεθνούς Αεροδρομίου Πάφου. 

Όπως αναφέρεται, η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικής και στρατηγικής σημασίας για την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα αφού η απόφαση της Ryanair αναμένεται να  δώσει σημαντική  ώθηση στην οικονομία και τον τουρισμό.

Προστίθεται ότι τα χειμερινά δρομολόγια  αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη εξειδικευμένων  μορφών τουρισμού όπως μεταξύ άλλων του αθλητικού τουρισμού, του τουρισμού Γκόλφ, του τουρισμού της υπαίθρου, κ.α,  

Επίσης κάποια από τα δρομολόγια εξυπηρετούν έμμεσα και άλλες πολύ σημαντικές αγορές όπως το αεροδρόμιο  Μπρατισλάβα την αγορά της Αυστρίας, τα αεροδρόμια στις Βαλτικές τις Σκανδιναβικές αγορές  καθώς και το Αμμάν, τις Αραβικές Χώρες κτλ.  

Η ΕΤΑΠ Πάφου, προστίθεται στην ανακοίνωση,  είναι ιδιαίτερα ευτυχής που η Ryanair συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία στην Κύπρο  με βάση την Πάφο εξέλιξη η οποία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την μελλοντική προοπτική του προορισμού Πάφος.